Komentara: 2
Pregleda: 3383

Nagrade za mlade matematičare

17.03.2011. u 18:33h
Izvor: RTV Yueco
Nagrade za mlade matematičare

Preko 100 mladih subotičkih matematičara nagrađeno je diplomama i pohvalama za uspehe sa gradskog i okružnog takmičenja, a nagrađeni su i učenici srednjih škola za postignute razultate na gradskom takmičenju. Na ovaj način predstavnici Grada Subotica želeli su da im odaju priznanje. Nagrade je uručio Ninoslav Stojsavljević, jedan od četvoro studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su pobedili na evropskom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja u Londonu.

Oko 420 mladih matematičara iz subotičkih osnovnih i srednjoj škola je učestvovalo na raznim takmičenjima iz matematike. Njih preko 100 je danas prisustvovalo u Velikoj većnici gde su im dodeljene diplome i pohvale za rezultate na gradskom i okružnom takmičenju, dok je učenicima srednjih škola odato priznanje za postignute razultate sa gradskog takmičenja.

U velikoj većnici bila je prsutna i ekipa mladih matematičara – srednjoškolaca koja će predstavljati Suboticu na državnom takmičenju u Nišu, koje je zakazano ovu subotu. Dodelom diploma i pohvala, predstavnici Grada Subotica želeli su da odaju priznanje ovoj deci.

Diplome i pohvale mladim matematičarima uručio je njihov sugrađanin koji im može poslužiti kao uzor. To je Ninoslav Stojsavljević jedan od četvoro studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su pobedili na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja "Halt global kejs čelendž" u Londonu i plasirali se na svetsko finale koje će se u aprilu održati u Njujorku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3383
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.