Komentara: 11
Pregleda: 3261

Nagrade subotičkom Zavodu za urbanizam

19.05.2015. u 22:46h
Izvor: Subotica.com
U Kragujevcu je od 14 - 16. maja 2015. održan međunarodni naučno-stručni skup "11. letnja škola urbanizma". Skup je organizovalo Udruženje urbanista republike Srbije i Republički geodetski Zavod u saradnji sa GIZ / AMBERO / ICON. a pod pokroviteljstvom Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Kragujevca i Inženjerske komore Srbije.
Nagrade subotičkom Zavodu za urbanizam

Teme ovogodišnjeg susreta su se odnosile na potrebu izrade Planske dokumentacije, aspekti urbane politike kao i razmatranje misljenja i stavova oko izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o državnom premeru i katastru.

Tokom sva tri dana, učesnici su imali priliku da čuju razmišljanja vodećih ljudi u oblasti urbanizma, prostornog planiranja koji su kroz svoje radove prezentovali i lična iskustva iz svojih sredina u kojima rade. Skupu je pisustvovalo preko 150 polaznika i predavača kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona - Slovenije, BiH, Hrvatske, Makedonije.

Grad Suboticu su predstavljali - Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a., Karlo Terteli d.i.a. i Dr Dragan Trklja dipl. iur. Naučni skup su pozdravili i predstavnici Udruženja urbanista i Udruženja arhitekata iz Slovenije i Hrvatske - Dr Liljana Jankovič Grobelšek d.i.a. i Zoran Hebar d.i.a.

Nagrade subotičkom Zavodu za urbanizam

Tokom seminara, obeležen je i veliki Jubilej - 60 godina Udruženja urbanista Srbije. Ovo Udruženje je po godinama trajanja, najstarije Udruženje u oblasti urbanizma i prostornog planiranja gledajući sve bivše republike nekadašnje Jugoslavije.

Tom prigodom, dodeljene su posebne Nagrade i Povelje zaslužnim ustanovama, preduzećima kao i pojedincima.

  • JP "Zavodu za urbanizam grada Subotice" dodeljena je nagrada "MILOŠ SAVIĆ" za višegodišnje stručno angažovanje i postignute rezultate na stručnom unapredjenju urbanističkog i prostornog planiranja.
  • Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a. nagradu "NIKOLA DOBROVIĆ", za ostvarene stručne rezultate u oblasti urbanizma.
  • Jožef Čipa d.i.a. Veliku nagradu "EMILIJAN JOSIMOVIĆ", za životno delo, dugogodišnji rad u periodu dužem od 20 god. kao i za značajan doprinos i rezultate u oblasti urbanizma.
  • Posebnu Povelju povodom Jubileja - 60 god. postojanja Udruženja urbanista Srbije dobio je Dr Dragan Trklja dipl.iur., za doprinos saradnji JP Zavod za urbanizam grada Subotice sa Udruženjem urbanista Srbije kao i za ostvareno lično delovanje u okviru organa Udruženja.

U ime JP "Zavoda za urbanizam grada Subotice" i direktorice Timee Tripolski dipl. ecc., nagradu je primila Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3261
Povezane teme

Zavod za urbanizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.