Komentara: 13
Pregleda: 3928

Nagrada za Urbanistički projekat kompleksa Omladinsko jezero

09.11.2013. u 17:43h
Izvor: RTV Yueco
Na 22. Salonu urbanizma u Nišu, subotički Zavod za urbanizam je u kategoriji Urbanističkih planova osvojio treće mesto za "Urbanistički projekat za urbano-arhitektonsku razradu kompleksa Omladinsko naselje na Paliću". Autori rada su Petar Andrić, Branislava Kiselički i Milan Marjanov.
Nagrada za Urbanistički projekat kompleksa Omladinsko jezero

Salon urbanizma je otvoren juče i trajaće do 15. novembra i na njemu je izloženo 120 radova iz nekoliko oblasti, koje pokriva područje urbanizma. Reč je prostornim i urbanističkim planovima, generalnim planovima, kao i planovima generalne regulacije i detaljne regulacije. U prepunoj sali Galerije "Srbija" u Nišu, Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić je zvanično otvorio Salon i pozvao sve prisutne da pogledaju izložene radove. Na Salonu su se pored domaćih radova, predstavili i radovi iz nekoliko zemalja iz okruženja, a pristigli su radovi iz Grčke, Bugarske, Republike Srpske i Republike Hrvatske.

Da podsetimo, pre dve godine subotički Zavod je dobio nagradu Salona za izloženi rad "Urbanističko- arhitektonska razrada projekta - vinarija Zvonko Bogdan na Paliću".

Ovo je drugi put da žiri Salona daje prestižnu nagradu za objekat koji se takodje nalazi na Paliću i čijoj će se revitalizaciji i izgradnji pristupiti uskoro. Na predlog direktora Zavoda za urbanizam u Subotici, dr Dragane Trklje Subotica je jedan od gradova koji je predložen za grad domaćina 23.Salona urbanizma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3928
Povezane teme

Zavod za urbanizam

dragan trklja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.