Komentara: 7
Pregleda: 3199

Nabavljene protivgradne rakete

30.07.2020. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
U cilju uspostavljanja što efikasnije protivgradne zaštite, Grad Subotica je nabavio protivgradne rakete u vrednosti od 3,8 miliona dinara, koje će biti predate Radarskom centru "Bajša" kao nadležnom organu za protivgradnu zaštitu.
Nabavljene protivgradne rakete

Nabavljene protivgradne rakete delom su finansirane iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, kojim je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelio Gradu Subotici 1,8 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta za ove potrebe izdvojeno 2 miliona dinara.

Protivgradna odbrana je veoma bitna, rekla je Hajnalka Bognar Pastor, članica Gradskog veća zadužen za poljoprivredu u izjavi za RTV Yueco, ističući da su sredstva koja je dobila lokalna samouprava dodatak za nadgradnju plana za funkcionisanje protivgradne odbrane.

- Svedoci smo naglih klimatskih promena i svake godine nam u nekoliko navrata padne grad u pojedinim delovima naše teritorije i važno je da imamo čime da se odbranimo - izjavila je Bognar Pastor.

Tokom protekle godine ispaljeno je 141 protivgradna raketa, dok je taj broj 2018. godine bio 47.

S obzirom da već duže vreme postoji problem sa strelcima, pokušaćemo da saznamo da li se stanje popravilo na bolje, odnosno da li su Subotica i prigradska naselja dovoljno štićena od ovih nepogoda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3199

Povezana vest

Povezane teme

protivgradna odbrana

protivgradne rakete

protivgradna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.