Komentara: 11
Pregleda: 33861
Video

Na snazi nove privremene mere, zatvoreni manji granični prelazi

12.03.2020. u 09:08h
Izvor: Subotica.com
Od jutros je na snazi privremena mera zatvaranja manjih graničnih prelaza, koja je obuhvatila i šest prelaza sa Mađarskom. U poslednjih 12 časova na teritoriji Srbije potvrđen je samo jedan slučaj infekcije korona virusom. Mađarska je juče proglasila vanrednu situaciju.
Na snazi nove privremene mere, zatvoreni manji granični prelazi

Šest graničnih prelaza sa Mađarskom od jutros u 7 časova do daljnjeg neće biti u funkciji - to su prelazi Bajmok (Bačalmaš), Rastina (Bačsentđerđ), Bački Vinogradi (Ašothalom), Horgoš 2 (Reske), Đala (Tisasiget) i Rabe (Kibekhaza).

Granični prelazi Horgoš (Reske), Kelebija (Tompa) i Bački Breg (Hercegsanto) koji rade 24 sata, biće i dalje otvoreni za saobraćaj, a neće biti prekida ni na međunarodnoj železničkoj liniji Beograd-Budimpešta.

Zatvaranje manjih graničnih prelaza posebno će uticati na sugrađane koji imaju potrebu da svakodnevno zbog posla prelaze u Mađarsku.

Podsetimo, zbog korona virusa Vlada Srbije juče prepodne je usvojila mere po kojima su zabranjena javna okupljanja u zatvorenim prostorijama sa više od 100 osoba, a međunarodni putni saobraćaj se preusmerava na glavne granične prelaze. Jedna od mera je i privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji, Italiji, Iranu i Švajcarskoj.

U Srbiji je do jutros u 8 časova potvrđeno 19 slučajeva infekcija virusom, a testirano je ukupno 160 građana koje su ispunjavale kriterijume definicije COVID-19 virusa. U poslednjih 12 časova samo jedan građanin je bio pozitivan na prisustvo virusa.

Tokom jučerašnjeg dana SVetska zdravstvena organiazcija je proglasila globalnu pandemiju kovid virusa. Mađarska vlada je juče proglasila vanrednu situaciji na celoj teritoriji države, u kojoj je do jutros zabeleženo 13 potvrđenih inficiranih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 33861

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz bajmok

granični prelaz đala

granični prelaz

granični prelaz bački breg

granični prelaz horgoš 2

granični prelaz raba

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.