Komentara: 11
Pregleda: 2388
Foto

Na pomolu saradnja Gerontološkog centra sa Rusijom

19.09.2018. u 18:05h
Izvor: Subotica.com
Delegacija iz ruskog grada Čajkovski, koja ovih dana boravi u Subotici, posetila je danas Gerontološki centar i otvorila mogućnost za buduću saradnju na međunarodnim projektima.
Na pomolu saradnja Gerontološkog centra sa Rusijom

Ovo je inače prva poseta neke delegacije iz Rusije Geronotološkom centru, a pored razmene iskustava u oblasti socijalne zaštite, bilo je reči i o zajedničkom apliciranju na projektima.

- Trenutno su u pripremi nova zakonodavna rešenja u oblasti socijalne zaštite i sva iskustva razvijenih zemalja, među kojima je svakako Ruska federacija, za nas su dragocena – istakao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Postoje mnogi međunarodni fondovi koji pomažu projekte u kojima je spojeno više zemalja i regiona i tu je mogućnost naše saradnje. Tu prvenstveno mislim na fondove Ujedinjenih nacija, a prilično je nepokrivena saradnja sa Rusijom i drugim zemljama širom sveta, jer se smatra da je teško doći do partnera iz tih zemalja.

Na pomolu saradnja Gerontološkog centra sa Rusijom

Po rečima doktora Čajkovski Aleksandra Kožnikova delegacija je veoma zadovoljna onim što je videla u Gerontloškom centru.

- Naročito mi je drago što vidim da i u poznim godinama život može da bude aktivan i da ljudi treće doma provode u adekvatnom smeštaju. Čim se ukaže prilika za međusobnu saradnju mi ćemo je sigurno iskoristiti – najavio je dr Čajkovski.

Izvor: Subotica.com
Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru Delegacija Ruske federacije u poseti Gerontološkom centru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2388
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.