Komentara: 5
Pregleda: 9571

Na Paliću 50.000 izletnika

01.05.2012. u 21:36h
Izvor: SuMedija
Proslava 1. maja, koja se na Paliću obeležava ove godine 122. put, okupila je prvog dana oko 50.000 izletnika i turista iz zemlje i inostranstva. Na prvomajskom uranku u jutarnjim satima već je bilo oko 15.000 ljudi, a oko podneva duž Palićkog jezera i na okolnim prirodnim oazama šetalo je ili se odmaralo desetine hiljada građana.
Na Paliću 50.000 izletnika

Manifestacija je otvorena promenadom dece i nastupom folklornih grupa, a kao i svake godine Palić je ponudio najraznovrsnije gastronomske specijalitete, od leskovačkog roštilja do mađarskog gulaša.

Susret sa velikim brojem građana iskoristile su i pojedine političke stranke, te se na predizbornim štandovima kuvalo i gostilo. Kao što su obećali, članovi „Centra Tito“ i Udruženja „Solidarnost“ organizovali su protestnu šetnju da bi podsetili da „nema šta da se slavi, jer u zemlji vlada veliko siromaštvo i nezaposlenost“.

Osim zabavnog, na Paliću se će se i narednih dana održati kulturni, sportski i muzički program. Domaćini tokom petodnevnog slavlja očekuju oko 150.000 posetilaca.

Povodom proslave Prvog maja u Zoološkom vrtu na Paliću organizovan je specijalan program za posetioce. Domaćini su svakih pola sata predstavljali po jednu životinju i hranili je pred posetiocima.

Održana je Prvomajska regata i tradicionalan „Trimbi“, kao i pešačenje od Subotice do Palića.

Prvi Maj Palić

Prvi maj na Paliću - 150 fotografija u našoj galeriji

Prvi Maj Palić

Perpetuum Mobile za sve posetioce Prvomajskog uranka

Prvi Maj Palić

Velika posećenost na Paliću je tradicionalno bila uz samo jezero i okolni propratni sadržaj

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9571
Povezane teme

Prvi maj Palić

prvi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.