Komentara: 11
Pregleda: 4783

Na krilima publike - do nove pobede!

20.05.2015. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka u poslednjem kolu šampionata pred domaćom publikom dočekuju Čukarički. Ovo je utakmica u kojoj jedino pobeda garantuje miran kraj i siguran opstanak u društvu najboljih. Subotička publika je pokazala da zna da bude uz svoj lokalni tim i ta podrška bi bila od izuzetnog značaja u predstojećem duelu. Ulaz će ponovo biti besplatan.
Na krilima publike - do nove pobede!

Poslednje, trideseto kolo Jelen super lige Srbije u sezoni 2014/15 izaziva veliko interesovanje jer je jedina nepoznanica danas "ko će igrati baraž". Na žalost na tom podužem spisku, pored Borca, Jagodine, Voždovca, Napretka je i subotički Spartak.

Kalkulacija je i previše... u svakom slučaju, hteli mi to priznati, ili ne, rešavaće se u nedelju na sportskim terenima Srbije. Opterećivati se mišlju, ko će koga pustiti, ili pobediti u ime nekog trećeg, je potpuno suludo. Najteži „posao“ imaju Borac iz Čačka – dolazi im Partizan, novi prvak države i Spartak koji dočekuje Čukaričkog, ekipa koja je „hit“ prvenstva.

Stručnom štabu i fudbalerima Spartaka preostaje da se „uzdaju u'se i u...“ da pored požrtvovanosti i velike želje, poprave i realizatorske sposobnosti. Faktor sreće ne bi trebalo da ih opterećuje. Treba u svim elementima igre nadvisiti moćnog rivala. Spartak se do sada nije plašio ni jednog tima u ligi, pa verovatno to neće ni u nedelju, 24. maja u 17 časova.

Postoji nešto što bi ipak moglo bitno da utiče na ishod u danu „D“, a to je publika...  Na utakmici protiv Donjeg Srema, navijači su posle duge apstinencije pokazali da nisu zaboravili kako treba pružati podršku fudbalerima. Pobeda na toj utakmici ostvarena je teško, ali velike zasluge za tri boda pripadaju navijačima. Dakle "zajedno smo jači" - nije pusta parola već činjenica!

Spartak je ovog proleća igrao u veoma podmlađenom sastavu. To je svakako doprinelo i nešto slabijim rezultatima od očekivanih. Ne smemo zaboraviti ni podatak da su "plavi golubovi" pripremili u poslednjih pet godina plejadu mladih i talentovanih igrača. Neki su već i počeli graditi svoju karijeru, a neki već, koliko najesen mogu da eskaliraju.

Lazović, Vojnić, Gabrić, Rašeta, Farkaš, Milošević, Jočić, Jondić, Banjac, Štrbac, Marković, Matić, Milekić, Jakovljević, Zlatković, Ljubenović, Ivanović, Plavšić, Georgijević, Ilić, Ćalasan, Spremo, Sili, Manojlović... neka su od imena koja će brzo zablistati.

Prava bi šteta bila da im se ispadanjem iz elite oteža put ka uspehu. Naravno i svi oko terena ne zaslužuju da se iduće godine pored reflektora i terena sa veštačkom podlogom ne gleda superligaški fudbal. Šteta bi bila, ali ne i smak sveta! Svaki rezultat treba primiti dostojanstveno uzdignute glave, naravno ukoliko se zna da se učinilo baš sve što se moglo.

Na krilima publike - do nove pobede!

Verujem da i u nedelju na Gradskom stadionu u Subotici, publika može biti presudni faktor. JKP "Stadion" i FK "Spartak" su učinili sve što je do njih, kada je o organizaciji utakmice reč.

Kapije će biti „širom“ otvorene, ulaz besplatan! Na vama je dragi moji sugrađani da se pokažete. Brojnost je vrlo važna, mnogo veća poseta od one protiv Donjeg Srema bila bi poželjna. Istok, sever i zapad treba da fasciniraju protivnika, a plavo-belima da proključa krv od pogleda na tribine. Možete vi to!!! Ne razmišljajte o krajnjem ishodu utakmice, tada će sigurno i sreća umešati prste.

Ako se neuspe? Ništa! Znaćemo da se učinilo sve što je bilo u našoj moći... Stegnuti srce, čestitati protivniku i tek tada razmišljati o baražu... Jer fudbal je ipak igra! Igra koju igramo i mi, ali i naši rivali. Pobediće fudbal!

Nedelja, 24. maj, Gradski stadion u 17 časova
Fudbaleri Spartaka računaju na vašu podršku!

Na krilima publike - do nove pobede!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4783
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.