• Pregleda: 9202

Na Kelebiji zaplenjen skupoceni medicinski uređaj za dijagnostiku

Carinici su tokom jučerašnjeg dana na ulaznoj strani Terminala Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja medicinskog digitalizatora „AGFA CR3X-PRO“ sa setom pripadajuće opreme, saopšteno je iz Uprave carina.
Na Kelebiji zaplenjen skupoceni medicinski uređaj za dijagnostiku

Medicinski uređaj za radiološku dijagnostiku otkriven je u kabini kamiona zrenjaninskih registarskih oznaka, koji je bio natovaren sa 15 paleta kvarcnog peska. Vozač kamiona, 29-godišnji državljanin Republike Srbije je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim robe koju prevozi.

Međutim, prilikom detaljnog fizičkog pregleda, ispred suvozačkog sedišta u kamionskoj kabini pronađen je neprijavljeni madicinski aparat kojim se vrši pregled kaseta sa rentgenskim snimcima. Mada će procena vrednosti tek biti izvršena, nezvanično saznajemo da ovakav aparat košta oko 24.000 evra.

Kako se navodi u saoppštenju Uprave carina, protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a neprijavljena roba je zadržana do okončanja istog pred nadležnim sudom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
drapo Odgovori
Aparat mu treba oduzeti i pokloniti ga medicinskoj ustanovi kojoj je potreban !
forest gamp Odgovori
Zasto krijumcarenje kad je na vidnom mestu. U puno slucajeva vozac dobije usmeno naredjenje ( u dogovoru ino speditera i svog dispecera ) da nesto donese iz inostranstva
kao uslugu nekome . Vozac nije ni upoznat konkretno o cemu se radi pa ga zato i ostavlja na vidnom mestu .
dule
Da li se ti praviš naivan ili si stvarno naivan. Pa da dogovore se dvojica da opljačkaju trećeg i taj zadatak povere meni. Po tebi ja tu ništa nisam kriv. Smešno.
komsija
tako je on je mali, glupav i ne zna sta nosi!
forest gamp
Dule
Pa ti nemas pojma sta se sve radi i na koje nacine. Ja radim u medjunarodnoj spediciji tako da ... mogao bih tu napisati knjigu a isto tako i ostali vozaci. Dobijes poruku da ce ti tu i tu dati neki paket , nista opasno ali ne ide pod carinsku sajlu pa ce ga ovde neko preuzeti.Ti probaj da odbijes i zna se sta sledi. Pa to rade soferi i kondukteri na medjunarodnim autobuskim linijama pa to jos i dobro naplacuju. Ako je nesto neregulalno uvek imas kontakt tel. sa onim ko salje ili prima pa neka carina i milicija radi svoj posao. Ovako ispada
da je svaki sofer ili vozac kriminalac. Kad se nesto krijumcari to ide sa duplim i fals
papirima . LICNO mislim da u ovom slucaju vozac nije imao pojma o cemu se radi
jer iznos koji je ovde naveden to je trogodisnja plata vozaca. Mozda gresim ali zato je tu Carina i Milicija da radi svoj posao.
opalac
Vozac je mogao biti u zabludi o vrednosti posiljke, ali je on u svakom slucaju saucesnik, tako da bi trebao biti procesuiran. Jedino moze eventualno da mu se uzme kao olaksavajuca okolnost ako dokaze da je bio u zabludi.
Todor Odgovori
Ovo košta 2400 eura a ne 24000
Pogledaj malo
Purchase price: 24.640€
W Odgovori
Uredu da su nesto carinici barem nesto odradili neka se to pokloni adekvatnoj zdrastvenoj ustanovi: Ali pre neki dan sam bio preko i video sam kako covek tovari cokolade na stotone komada u auto do visine stakla, nista se nije skrivalo ili tako nesto. Isto to vozilo je bilo ispred mene na carinskoj kontroli,ladno je proslo,gospodi carinik dosao do vozaca pogledao unutra i dovidjenja....
dule Odgovori
Kako ste sad uredili sajt replika nije moguća. Zato imam odgovor za @forestgampa. Da svi vozači su male Perice pa ne znaju u šta se upuštaju. Šta bi mu se desilo da je odbio gazdu. Ostao bi bez posla ali ne bi odgovarap krivično ili prekršajno. Ovako će ili robijati ili platiti debelu kaznu. Sve to znači da je u priču ušao svesno čim je pristao na toliki rizik.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.