Komentara: 0
Pregleda: 6312
Video
Foto

Na jesenjem sajmu cveća najviše hrizantema

26.10.2017. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Više od 20 proizvođača i izlagača sezonskog cveća i sadnica, danas je obojilo u šareno malo šetalište Trga Rebublike. Osmi po redu jesenji sajam cveća "Garden Flora", otvoren je danas i u naredna četiri dana, koliko će manifestacija trajati, sugrađani će biti u prilici da kupe cveće po veoma pristupačnim cenama.
Na jesenjem sajmu cveća najviše hrizantema

Arpad Kiš, ispred Udruženja seljaka Subotica, kaže da se ove godine odazvao veliki broj proizvođača, kako iz našeg grada, tako i iz okoline, te da je ponuda na ovogodišnjoj manifestaciji raznolika.

- Izložen je širok spektar sveća i sadnica, ponuda je uravnotežena, a cene su veoma niske. Proizviđači kažu da ih je ove godine vreme lepo poslužilo, a jedino su imali problem sa sadnicama cveta Dan i noć. Sadnica je teško klijala, te ih je zbog toga na sajmu nešto manje izloženo nego inače, ali su na svu srecu taj problem proizvođači rano primetili i brzo otklonili - rekao je Kiš na otvaranju manifestacije.

Osim sezonskog cveća i sadnica kojih ima u izobilju, u ponudi je i prateća oprema hortikulture, potom ukrasne tikvice i bundeve, a na pojedinim štandovima mogu se pronaći sadnice lavande i drvo limuna.

Ana Pinter i njen suprug se više od 15 godina bave proizvodnjom cveća i povrća na Paliću, gde poseduju gazdinstvo. Kaže da ovaj posao zahteva veliku posvećenost, kao i celodnevnu brigu i pažnju.

- Ovo nam je prvi put da učestvujemo na jesenjem sajmu, jer obično prodajemo na Mlečnoj pijaci. Danas smo izložili maćuhice, zimzelene edike, najviše imamo hrizantema, a pored toga prodajemo i ukrasni kupus i tikvice. Cene se kreću od 30 do 40 dinara za manje sadnice, a za cveće od 250 do 280 dinara - rekla je Pinter, dodajući da sugrađani najviše kupuju hrizanteme i maćuhice zbog predstojećih verskih praznika Svi sveti i Zadušnice, koji će se obeležiti naredne nedelje.

Izvor: Subotica.com
XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora" XIII Jesenji sajam cveća "Garden flora"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6312
Povezane teme

cveće

sajam cveća

subotičke rukotvorine

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.