Komentara: 0
Pregleda: 4100

Na Horgošu zaplenjeno staro oružje i umetnička slika

25.04.2017. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Carinski službenici su 23. aprila 2017. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš zaplenili umetničku sliku i 10 primeraka starog hladnog i vatrenog oružja, koje najverovatnije ima antikvitetsku vrednost.
Na Horgošu zaplenjeno staro oružje i umetnička slika

Prekršaj je otkriven pošto je na ulazu u zemlju, u traci obeleženoj zelenim semaforom, rezervisanoj za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen i detaljno pregledan automobil „Mercedes“ britanskih registarskih oznaka.

Dvojica putnika, britanskih državljana turskog porekla, prijavili su samo lični prtljag. Međutim, carinik je prilikom pregleda automobila, ispod suvozačkog i zadnjeg sedišta pronašao pet mačeva i dva bodeža u koricama, pištolj-kolt, pištolj na kremen i pušku kremenjaču za sada neutvrđene marke i kalibra, kao i umetničku sliku, ulje na platnu „Dva petla“, čije će autorstvo i vrednost takođe biti poznati nakon ekspertize.

Umetnička slika je privremeno zadržana, a vozača automobila je zajedno sa zaplenjenim starim oružjem u dalju nadležnost preuzela policija, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4100
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.