Komentara: 6
Pregleda: 15374

Na Horgošu zaplenjeno 22,5 hiljade evra

19.07.2016. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u subotu, 16. jula, na graničnom prelazu Horgoš zaplenili preko 22.500 evra, koje su putnici pokušali da sakriju i bez prijavljivanja unesu u Srbiju, saopštila je Uprava carina
Na Horgošu zaplenjeno 22,5 hiljade evra

U prvom slučaju je neprijavljeni iznos od 23.350 evra pronađen u prtljagu nemačkog državljanina turske nacionalnosti, u džepu pantalona, koje su bile spakovane u kofer.

On je prethodno carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu i da on i njegov saputnik, takođe državljanin Nemačke turskog porekla, kod sebe imaju ukupno 10.000 evra, što su i pokazali. Po otkrivanju neprijavljenih deviza, putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pokrenutog pred nadležni sudom.

U drugom slučaju je prilikom ulazne kontrole kod crnogorskog državljanina, čiji je automobil nemačkih registarskih oznaka i prtljag takođe detaljno pregledan, osim 10.000 evra, pronađeno još preko 9.000 evra. Sakriveni novac se nalazio u torbici među dokumentima.  

U oba slučaja neprijavljene devize će biti zadržane dok se ne okonča prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 15374
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

devizni prekršaj

carinska kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.