• Pregleda: 8406

Na Horgošu zaplenjena garderoba vredna 2 miliona dinara

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, 03. septembra 2014. godine, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine muške garderobe poznatih svetskih brendova, ukupne vrednosti preko 2 miliona dinara, stoji u saopštenju Uprave carina.
Na Horgošu zaplenjena garderoba vredna 2 miliona dinara

Ekskluzivna garderoba otkrivena je u automobilu marke "Alfa Romeo", italijanskih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke u Albaniju putovao albanski državljanin sa prebivalištem u Italiji.

Pomenuti vozač izjavio je da tranzitira kroz Republiku Srbiju do Albanije i da nema ništa da prijavi za carinjenje. Detaljnim pregledom vozila, na oborenim zadnjim sedištima, pronađene su četiri velike putne torbe u kojima se, među ličnim prtljagom, nalazilo ukupno 167 komada nove firmirane muške garderobe.

Otkriveno je 40 odela, više od 20 košulja, džempera i pantalona, 19 majica kratkih rukava, 8 kožnih jakni, 13 teksas pantalona i jedan sako, marki poput "Hugo Boss", "Jopp", "Benvenuto", "Polo", "Tommy Hilfinger", "Lacoste" i dr. Sve cene i etikete koje se obično nalaze na garderobi bile su skinute.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a budući da vrednost otkrivene garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
ej Odgovori
kad ce aukcija? Ili ce carinici da podele plen....
daki Odgovori
vozila su puna svercovane robe..al niko nista nepreduzima
Vesko Odgovori
Gde su opljackani novci? Da ste na tome ranije reagovali bilo bi vise u budžeteu, za plate in-
spektora, policije kao i u sudstvu i tuzilastvu. Zbog vaseg nerada i cutanja, opljacakani novci
su oadavno u rukuma raznih muljatora i krimosa, protiv kojih se i dalje nista ne preduzima.
Da ne bude zablude, dosta opljackanog novca je izneto i preko ove granice, jer "pocasne"
građene verovatno ne proveravate.
ffilozoff Odgovori
Covek proputovao pola EVROPE i sad se nasi carinici okurazili i oduzeli robu-ZASTO?? Pa zato sto je roba kvalitetna i NIKAD se NE zna gde zavrsi!!! A kad politicari iznose novac iz zemlje,ladno prolaze-ZASTO???
Milla Odgovori
Mene živo interesuje gde završe sve te zaplenjene stvari?
mz/x Odgovori
Uska nam Patria postala olicenje borbe protiv sitnog medjunarodnog sverca i
raznih sumnjivih sibicara. Jedino nam je problem sto za krupne kradje nemamo
kefala, al o tome ce vise nas simpaticni sugradjanin koji stalno spominje Agrokombinat.
saša Odgovori
@ffilozoff
Zato gospodine što nema ovlašćenje za uvoz. Pola evrope nije proputovao sigurno a ako i jeste bio je u tranzitu.
josika Odgovori
Da je usao na Kelebiju nebi imao problema.Tamo sada rade neki novi carinici sa debelim krivicnim dosijeima tako da ga nebi mnogo dirali.
ffilozoff Odgovori
#sasa,GLUP komentar,pa on je u tranzitu i bio!! Kakvo ovlascenje za uvoz,sta lupetate,pa on je u tranzitu iz Nemacke u Albaniju!! Sad ce tuziti drzavu,dobiti spor a Vi i Ja platiti puneci budzet,ako ste Vi gradjanin Srbije??
saša Odgovori
@ffilozoff
Ja sam pre dve godine išao u Italiju kupio sam tri košulje , pet majica, dva para papuča, kupaće gaće i trenerku. Upitan od strane slovenačkog carinika šta imam da prijavim odgovorio sam ništa sem lične garderobe. Pošto je roba bila nova i sa etiketama carinik mi je saopštio da sam učinio carinski prekršaj jer nisam prijavio robu trgovačkog karaktera. Ništa nije vredelo što sam prikazao i fiskalni račun roba mi je oduzeta i platio sam kaznu za carinski prekršaj. U obrazloženju rešenj je pisalo da sam propustio prijaviti robu trgovačkog karakterani da je na osnovu toga utvrđeno da mi je namera bila njena preprodaja u Sloveniji. Takođe mi je objašnjeno u rešenju da bih da sam robu uredno prijavio od njihovih carinskih organa dobio ispravu za provoz robe u tranzitu koju bih morao pokazati na izlazu gde bi ista bila upoređena sa stvarnim stanjem odnosno ako se ta roba ne bi nalazila kod mene to bi značilo da sam je prodao u Sloveniji što nemam pravo i tada bih bio u još većem problemu. Tako se to radi kod svih u svetu e tako mora i kod nas i prestani filozofirati
? Odgovori
„Sve cene i etikete koje se obično nalaze na garderobi bile su skinute.” Kako će da dokažu da je to nova garderoba (namenjena daljoj preprodaji), a da to zaista nije njegov lični prtljag?! Pomirisaće svaki komad da utvrde da li je nošen? Ili to ne treba da se dokazuje, već se automatski podrazumeva? :)
ffilozoff Odgovori
#sasa, ZASTO niste prijavili kupace gace-jos jedna GLUPOST,he,he,he
saša Odgovori
@?
Da li ste vi videli nekoga ko sa sobom nosi prepuno vozilo lične garderobe vredne 2.000.000 din. Tu ne treba ništa dokazivati.

@ffilozoff
Kažem ja da ste Vi običan filozof koji nevešto pokušava da bude duhovit,sarkastičan ili ciničan. Prvo pitam Vas da li bi ste prijavili kupaće gaće u zemlji u kojoj ste u tranzitu. Međutim, to pitanje ne važi za robu vrednu 2.000.000. Primetio sam ja da na svaku vest o švercu reagujete burno. Umesto što ih komentarišete požurite na Tompu da napavite još jedan krug. Da se razumemo nemam ništa protiv onih koji se bave švercom , muka natera ljude na svašta, ali onda ne kukajte kada padnete. Čim ste krenuli u tu priču znali ste da radite nešto što nije po zakonu ako ne Vi onda drugi koji nisu zaslužili da ih branite.
saša Odgovori
Prema podatcima EU Mađarska je u Srbiju izvezla robe u vrednosti 1,3 mlrd EU a kod nas je evidentirano 700 mil. Gde je razlika.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.