Komentara: 0
Pregleda: 4213

Na evidenciji NSZ u Subotici prijavljeno 10.907 nezaposlenih lica

28.10.2009. u 23:30h
Izvor: RTV Yueco
<p>Na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapo&scaron;ljavanje na kraju septembra prijavljeno je 16. 577 nezaposlenih lica na teritoriji Severno-bačkog okruga, odnosno 10.907 nezaposlenih u Subotici.</p>
Na evidenciji NSZ u Subotici prijavljeno 10.907 nezaposlenih lica

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da se nakon zančajnog porasta u prvih šest meseci, u trećem kvartalu beleži stabilizacija na tržištu rada, kako u pogledu broja lica na evidenciji, tako i u pogledu novoprijavljenih.

Posmatrajući prema stepenu obrazovanja na evidenciji se nalazi najveći broj lica sa III i IV stepenom stručne spreme. Prema starosnoj strukturi najveći je broj lica do 30 godina. U odnosu na početak godine , broj lica na evidenciji sa teritorije Severno-bačkog okruga veći je za 3.102 lica, odnosno za 2.555 lica u Opštini Subotica.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova ove godine realizovano je nekoliko programa zapošljavanja. Isplata obaveza prema izvođačima Javnih radova je u toku, nakon prekida koji je nastao usled čekanja na usvajanje rebalansa Pokrajinskog budžeta.

Ove godine održana su i tri sajma zapošljavanja koje je posetilo preko 2500 nezaposlenih. Na prva dva sajma 328 lica je našlo zaposlenje. Tekuće aktivnosti Nacionalne službe za zapošljavanje su realizacija projekta «Program zapošljavanja mladih», funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih kao i prekvalifikacije i dokvalifikacije za obrazovanje odraslih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4213

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.