Komentara: 8
Pregleda: 2965

Na Ekonomskom fakultetu zadovoljni ostvarenim u 2012. godini

28.12.2012. u 00:32h
Izvor: RTV Yueco
Godina na izmaku bila je teška, a tim koji vodi Ekonomski fakultet pored profesorske, morao je imati i menadžersku funkciju, izjavio je dekan ove visokoškolske institucije prof. dr. Nenad Vunjak. Na koktelu priređenom za medije, Vunjak je sumirao rezultate ostvarene u ovoj godini, a nakon toga priredio i prijem za predstavnike preduzeća i institucija sa kojima fakultet ima potpisane ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, gde su razmatrani dalji modaliteti saradnje.
Na Ekonomskom fakultetu zadovoljni ostvarenim u 2012. godini

Sumirajući rezultate ostvarene u 2012. godini, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici na koktelu priređenom za novinare istakao je da je fakultet u ovoj godini na osnovne i master studije upisao preko 1.000 studenata u Subotici i Novom Sadu. Na odeljenju u Bujanovcu na prvu i drugu godinu je upisano ukupno 160 studenata, a na tom odeljenju otvoren je i karijerni centar. Fakultet je, između ostalog, tokom aprila organizovao simpozijum na kojem je učestvovalo preko 120 učesnika iz zemlje i sveta. Urađena je i nova akreditacija fakulteta, otvoren istraživačko razvojni centar, i renovirani kabineti na odeljenju u Novom Sadu.

Nakon koktela za novinare, dekan Ekonomskog fakulteta sa saradnicima priredio je prijem za predstavnike kompanija i institucija sa kojima ovaj fakultet ima potpisane sporazume o saradnji. Ovim sporazumima, između ostalog, predviđeno je da studenti imaju mogućnost stručne prakse u trajanju od dve nedelje, kao i slušanja predavanja eksperata iz ovih kompanija. Do sada je potpisano 30 sporazuma o saradnji, a prvi takav je potpisan sa preduzećem Merkator Srbija.

Danas je potpisan novi sporazum o ovakvoj vrsti saradnje, i to sa Javnim preduzećem “Suboticatrans”, a osim toga Ekonomski fakultet u Subotici u ovoj godini nastavio je i sa uspostavljanjem saradnje sa fakultetima iz regiona, odnosno srednjim školama, gde “regrutuju” buduće brucoše.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2965
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.