Komentara: 0
Pregleda: 2746
Foto

Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam praksi i zapošljavanja

26.03.2024. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu danas je održan prvi Sajam praksi i zapošljavanja, koji je okupio veliki broj studenata i oko 30 kompanija koje posluju u našem gradu.
Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam praksi i zapošljavanja

Održavanje prvog sajma ovog tipa podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, jer ovu manifestaciju smatra sponom nauke i privrede, studenata i budućih poslodavaca.

- Ovakvi sajmovi su važni i sasvim uobičajeni na velikim svetskim univerzitetima,  da se tokom studiranja povezuju studenti i poslodavci koji žele da ih zaposle. Danas govorimo o dobroj stopi nezaposlenosti na teritoriji APV, koja je oko devet odsto, a to je rezultat kojim posle dugog niza godina možemo da se ponosimo. Ono što nas, ipak, više raduje, je da kompanije krenu ka mladim ljudima, da im ponude dobre uslove zapošljavanja, dobre zarade, jer su mladi budućnost – istakao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. – Do kraja godine imaćemo poseban konkurs za sve one koji žele da osnuju svoje kompanije, da pomognemo sve one koji žele da uplove u preduzetničke vode.

Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam praksi i zapošljavanjaIdeja Sajma praksi i zapošljavanja je da približi kompanije sa potencijalnim zaposlenima, ali i da visokoobrazovne ustanove vide šta je zaista privredi potrebno.

- Kompanije koje su došle nude praksu i traže čoveka koji im je potreban. Važno je da nađu odgovarajuće kadrove u opštem nedostatku radne snage koji imamo, a sa druge strane, za nas kao fakultet je bitno da stalno budemo u komunikaciji, da znamo kako da inoviramo naše studijske programe i kako da ih usmerimo. Svaki naš student na četvrtoj godini i master studijama mora da prođe stručnu praksu, to se vodi kao jedan predmet i bez nje ne može da završi fakultet – naglasio je prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam praksi i zapošljavanjaOdržavanje Sajma praksi i zapošljavanja inicirao je Studentski parlament Ekonomskog fakulteta.

- Sajam zapošljavanja je nešto što se ne propušta. To je mesto gde se susreću talenti poput nas i prilike koje će pružiti budući poslodavci, mesto gde se grade mostovi između obrazovanja i industrije. Sajam pruža priliku da istražimo koje su nam sve prakse na raspolaganju, a nekima i moguća zaposlenja. Ovo je šansa za razvoj studenata, ali i fakulteta kao ustanove koja brine o mladima i njihovoj budućnosti – poručila je Jovana Stojanović, predsednica Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta.

U ime Grada Subotice studente i okupljene kompanije pozdravio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu.

- Mostovi saradnje, platforma gde se susreću ponuda i potražnja, spona privrede i nauke su ključni činioci ove manifestacije. Poenta prakse je sticanje veština, koje su itekako važne pri  budućem zaposlenju, fakultet je prepoznao važnost rada sa priivredom i pripremu studenata za ono što privredi treba i zbog toga su ovakve manifestacije od krucijalnog značaja – kaže Samardžić.

Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam praksi i zapošljavanja

Izvor: Subotica.com
Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja Sajam praksi i zapošljavanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 20 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2746
Povezane teme

Nenad Ivanišević

srđan samardžić

nebojša gvozdenović

sajam praksi i zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.