Komentara: 3
Pregleda: 7174

Na dodeli paketića pevao i Deda Mraz

31.12.2016. u 14:26h
Izvor: Subotičke novine
Mesna zajednica Makova sedmica podelila preko 130 novogodišnjih paketića mališanima. Igralo se i pevalo uz Deda Mraza, a rukovodstvo MZ proteklu godinu ocenjuje kao veoma uspešnu ali i najavljuje nove investicije u 2017.
Na dodeli paketića pevao i Deda Mraz

Tradicionalno po peti put, rukovodstvo Mesne zajednice Makova sedmica, potrudilo se da za decu sa teritorije tog naselja, organizuje novogodišnji program i podelu paketića za decu. Pravi mali spektakl uz predstavu, pesmu i igru uz Deda Mraza održan je u ponedeljak, 26. decembra.

Sala mesne zajednice bila je dupke puna, a roditelji i deca uživali su u programu specijalno organizovanom tim povodom i naravno, ponajviše u paketićima koje su mališani dobili.

Vig Jasmina, jedna je od majki koja se sa dvoje male dece, po treći put došla da primi paketiće. Oduševljeno nam je ispričala da je za nju i njenu decu program koji se svake godine pravi u mesnoj zajednici pred Novu godinu nezaboravni događaj.

Na dodeli paketića pevao i Deda Mraz

- Jako je pohvalno što se za našu decu svake godine pripremi jako lep novogodišnji program. Uz Deda Mraza, deca uživaju u druženju, a najviše smo zadovoljni paketićima. Svaki put nas iz mesne zajednice iznenade sa još lepšim i bogatijim poklonima, a deca su posebno oduševljena — nije krila svoju radost Jasmina.

U mesnoj zajednici Makova Sedmica kažu da ih nestašica i kriza koja je prisutna, nije sprečila da i ove godine deci prirede lepe novogodišnje trenutke i nastave tradiciju da im podele paketiće.

Na dodeli paketića pevao i Deda Mraz

Mirsad Nalić, predsednik mesne zajednice Makova sedmica, ističe da je u saradnji sa sponzorima ove godine obezbeđeno preko 130 novogodišnjih paketića za decu do deset godina, sa teritorije te mesne zajednice.

- Održali smo tradiciju već pet godina, našu decu radujemo novogodišnjim paketićima i ponosni smo na sve ljude koji su učestvovali u organizaciji. Naša deca treba da budu zadovoljna, da vide Deda Mraza svake godine i dobiju lepe poklone. Ni ove godine nije izostao zanimljiv novogodišnji program, a svi smo se lepo zabavili i družili, to je u krajnjoj liniji i najvažnije. Sem ovoga, napomenuću da našoj deci priređujemo raznolike sadržaje, pa tako u saradnji sa „Suboticatransom“, Osnovnom školom „Jovan Mikić” i PU „ Naša radost” organizujemo prevoz i obilazak ZOO vrta, što im je poseban doživljaj - ističe Nalić.

Govoreći o protekloj godini, Mirsad Nalić je između ostalog naglasio da je bila veoma uspešna, jer je u to naselje uloženo preko 30 miliona dinara, što je, kako je ocenio, dosta sredstava, a najveći investitor je trenutno „Telekom Srbija” čiji su radovi na mreži u tom naselju u toku.

- Očekujemo još ulaganja naredne godine. Iz Grada imamo najave za još sredstava iz budžeta za narednu godinu, koja ćemo uložiti za renoviranje, vodovod, infrastrukturu i slično. Ulice moraju da nastave da se asfaltiraju, ovde građani plaćaju dažbine i poreze kao i svi drugi u gradu, ali neke ulice nam još nisu asfaltirane. Najgori primeri su Bračka i ulica Ane Frank, rečeno je da nema sredstava, ali da će se iznaći rešenje. Inače, saradnja naše mesne zajednice sa Gradom u ovoj godini bila je odlična, nijedna vrata nisu nam bila zatvorena, uvek smo nailazili na razumevanje, podršku, i pomoć koliko je moglo da se pomogne - rekao je Mirsad Nalić, predsednik MZ Makova Sedmica.

Najsvetliji trenutak u ovoj godini je prema rečima Nalića, bio Dan Mesne zajednice, jer je kako je rekao „pokazano da građani znaju gde je njihova mesna zajednica, jer je ona ipak institucija”.

- Funkcioniše nam i Unija žena, Skupština MZ, imamo dobre i fer odnose sa koalicionim partnerima SVM u MZ, a najveći teret podnosi naša komunalna komisija na čelu sa predsednikom Papdi Gaborom, koji je čovek koji želi da radi, za razliku od nekih od ranije. Ipak, najveći nosilac aktivnosti u mesnoj zajednici je SNS - kaže Nalić. Na teritoriji MZ Makova Sedmica ima preko 6.000 stanovnika, a ta mesna zajednica jedna je od onih u kojoj se najviše radilo na boljitku života građana ove godine.

Izvor: Subotičke novine
Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica" Dodela novogodišnjih paketića u MZ "Makova sedmica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7174
Povezane teme

makova sedmica

deda mraz

mirsad nalić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.