Komentara: 0
Pregleda: 2970

Na Dečijem odeljenju otvorena "Soba radosti"

17.12.2012. u 19:27h
Izvor: RTV Yueco
Na Dečijem odeljenju Ošte bolnice otvorena je Soba radosti, u kojoj će deca uz knjige i igračke na trenutak moći da zaborave na zdravstvene probleme.
Na Dečijem odeljenju otvorena "Soba radosti"

Sredstvima kompanije Coca Cola, kao i sredstvima Opšte bolnice soba je okrečena i opremljena novim nameštajem, koji će deci omogućiti ugodniji boravak. Godišnje na ovom odeljenju bude obavljeno oko 10000 pregleda, a oko 1500 dece bude zadržano na bolničko lečenje.

Pre samo nekoliko dana, zajednička soba na Dečijem odeljenju nikako se nije mogla nazvati „Sobom radosti“. Sada joj novo ime dobro pristaje, jer je soba okrečena, postavljen je novi pod, a stari nameštaj zamenjen je novim, veselih boja. Uz muziku sa nove muziče linije i puno knjiga, boravak u Bolnici deci će od sada biti mnogo bezbrižniji.

U "Sobu radosti", stigao je i Deda Mraz sa dvadesetak paketića, koliko trenutno ima dece, koja se leče na ovom odeljenju. Međutim, iako imaju zadovoljavajuće uslove i stručan kadar, Dečijem odeljenju potrebno je mnogo više donacija, pre svega u vidu novih aparata. Ovom odeljenju tako su neophodni: monitor za praćenje vitalnih funkcija dece, kao i aparati za pritisak.

Na ovom odeljenju godišnje se obavi oko 10 000 pregleda, od čega se hospitalizuje oko 1500 dece. Sledeće godine, specijalističke ambulante ovog odeljenja, biće premeštene u poliklinički deo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2970

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.