Komentara: 18
Pregleda: 8376

Na bazenu u Dudovoj šumi 50 odsto veći broj kupača u odnosu na prethodne sezone

07.08.2015. u 17:00h
Izvor: RTV City
Iako je ostalo još nešto više od mesec dana do kraja najtoplijeg godišnjeg doba, već sada sa sigurnošću možemo reći da je leto 2015. bilo vrelo. I ovih dana temperature dostižu 35 stepeni u hladu, a čini se da je sunce neumoljivo. Mnogi Subotičani su potražili spas u Dudovoj šumi, na jedinom otvorenom bazenu u gradu.
Na bazenu u Dudovoj šumi 50 odsto veći broj kupača u odnosu na prethodne sezone

Bazen u Dudovoj šumi ove godine imao rekordan broj kupača, poredeći prethodne dve sezone. Na to je sigurno uticalo tropsko vreme, ali i izvesna ulaganja u bazen pre početka kupališne sezone. Direktor JKP „Stadion“ Robert Tot, kaže da prema njihovoj statistici broj kupača veći za čak 50 odsto u odnosu na 2013. i 2014. godinu, a kada su visoke temperature, dnevno bazen poseti oko 1300 do 1400 ljudi, mada je bilo dana kada je broj kupača dostigao broj i od 1600.

Na kupače redovno paze spasioci kojih je 15, a nekad ih bude i više, u zavisnosti od broja ljudi na bazenu. Jedan od njih, Momir Vujković Lamić, kaže da se kupači uglavnom pridržavaju pravila ponašanja na bazenu, ali da ima intervencija, uglavnom manjih, mada je bilo i nekoliko ozbiljnijih slučajeva.

Na bazenu u Dudovoj šumi 50 odsto veći broj kupača u odnosu na prethodne sezone

foto: JKP "Stadion"

Pitali smo kupače kako koliko često posećuju jedini bazen na otvorenom, kao i kako im se dopada ponuda, ali čini se ipak da je deci najzanimljivije i oni su bili raspoloženi da stanu pre kamere naše televizije, a najveću atrakciju, kako su nam rekli, za njih predstavljaju tobogan, kao i olimpijski bazen.

Cena ulaznice na bezen u Dudovoj šumi je 110 dinara radnim danima, dok je vikendom 150, a za celodnevno uživanje na toboganu potrebno je kupiti posebnu narukvicu koja košta 150 dinara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 8376
Povezane teme

bazen u subotici

radno vreme bazena

cena ulaznice za bazen

bazeni

bazen u dudovoj šumi

otvoreni bazen

bazen dudova šuma

jkp stadion subotica

kupanje na bazenima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.