Komentara: 12
Pregleda: 5572

MZ "Peščara" sutra domaćin 3. "Čvarkijade"

22.02.2019. u 15:42h > 18:40
Izvor: Subotica.com
Mesna zajednica "Peščara" i ove godine organizuje manifestaciju "Čvarkijada", koja će se održati u subotu, 23. februara, s početkom u 9 časova. Prijavljeni učesnici takmičiće se u pravljenju čvaraka, dok će posetioci imati priliku da uživaju u degustaciji i druženju.
MZ "Peščara" sutra domaćin 3. "Čvarkijade"

Kako navode organizatori, do sada je prijavljeno preko 35 ekipa za pravljenje domaćih čvaraka i pet ekipa koje će se takmičiti u pripremi duvan čvaraka. Ekipe dolaze iz Valjeva, postojbine duvan čvaraka, kojima će se suprotstaviti jedna domaća ekipa, a takođe se očekuje i učešće takmičara iz inostranstva.

Manifestacija "Čvarkijada", koja će se ove godine održati po treći put, ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih načina pripremanja hrane od domaćih proizvoda. Procenjuje se da je prošlogodišnju manifestaciju posetilo više od 1.000 posetilaca s cele teritorije našeg grada.

- Na prvoj "Čvarkijadi" učestvovalo je 27 ekipa, a na drugoj 47. Očekujemo da treća "Čvarkijada" bude još posećenija i sa većim brojem ekipa - poručuju organizatori.

MZ "Peščara" sutra domaćin 3. "Čvarkijade"

Deo čvaraka koji su se prošle godine topili i pržili na prostoru kod MZ "Peščara" (Šabačka 7/a) poklonjen je u humanitarne svrhe, dok je deo otišao u ruke kroz nagradnu igru. Tako se očekuje ove i godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 5572
Povezane teme

mz peščara

čvarkijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.