• Pregleda: 4370

MZ "Peščara" sutra domaćin 3. "Čvarkijade"

Mesna zajednica "Peščara" i ove godine organizuje manifestaciju "Čvarkijada", koja će se održati u subotu, 23. februara, s početkom u 9 časova. Prijavljeni učesnici takmičiće se u pravljenju čvaraka, dok će posetioci imati priliku da uživaju u degustaciji i druženju.
MZ "Peščara" sutra domaćin 3. "Čvarkijade"

Kako navode organizatori, do sada je prijavljeno preko 35 ekipa za pravljenje domaćih čvaraka i pet ekipa koje će se takmičiti u pripremi duvan čvaraka. Ekipe dolaze iz Valjeva, postojbine duvan čvaraka, kojima će se suprotstaviti jedna domaća ekipa, a takođe se očekuje i učešće takmičara iz inostranstva.

Manifestacija "Čvarkijada", koja će se ove godine održati po treći put, ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih načina pripremanja hrane od domaćih proizvoda. Procenjuje se da je prošlogodišnju manifestaciju posetilo više od 1.000 posetilaca s cele teritorije našeg grada.

- Na prvoj "Čvarkijadi" učestvovalo je 27 ekipa, a na drugoj 47. Očekujemo da treća "Čvarkijada" bude još posećenija i sa većim brojem ekipa - poručuju organizatori.

Deo čvaraka koji su se prošle godine topili i pržili na prostoru kod MZ "Peščara" (Šabačka 7/a) poklonjen je u humanitarne svrhe, dok je deo otišao u ruke kroz nagradnu igru. Tako se očekuje ove i godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Srdjan Odgovori
Ja bih dosao ali ne znam gde je to?
Sima
Na 2,6km od gradske kuće:)
Pajo Odgovori
Na kakve bre gluposti trosite novac i veselite se kada je sve u raspadu u Subotici.Ovo tereba zaustaviti.Ona druga cvarkijada treba na Palicu da se gura a ne ova koja ima 79 ekipa.I ne finansora je grad kako onu Sa 17 ekipa sa 220 hiljada dinara na Palicu.
Pajo
Drugo mesto!!!!
pticaca trkacica Odgovori
Jel ce i Aco da mesa kazan sa cvarcima?
ACA
@ PTICA . Da Vam kaže ( napiše ) nešto ACA ( NE Aco , nisam od tih ) . Ne verujem da će da gi meša . Prija će da Vas pozove na kaHvu , za vreme radnog vremena . Znate li kako se ta kaHva naziva ?
pticaca trkacica
@ACA
Mozemo u tu vasu kavanu kad god hocete oko Uskrsa pravoslavnog. Tek tad dolazim u Srbiju na godisnji odmor.
ACA
IQ faktor Vam je ptico , uočljivo je ( bez sarkazma ) na zavidnoj razini . Ovo za Vaskrs , jednoglasno prihvatam .
Aleksa Odgovori
Gde se to tacno nalazi? Dosao bih ali ne znam gde je
Zorkas
Navigacija je, derane, cudo od tehnike
DUX
Ukucas...Čvarkijada i samo teraj
ACA Odgovori
Žmare morajo bit malko krupnije i bliđušnije . Ta nije to duvan žmara . I nigda mesare za savet , uvik henteše .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.