Komentara: 10
Pregleda: 3808
Foto

MZ „Peščara“ rešava probleme građana

23.05.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Uz pomoć peticije meštana i zahvaljujući rukovodstvu mesne zajednice „Peščara“, koja ima sluha za probleme svojih žitelja, blato i rupe u Koparskoj i ulici Rolana Romena sada su prošlost.
MZ „Peščara“  rešava probleme građana

Nedavno je grebanim asfaltom presvučeno oko 400 metara u obe ulice što je i više nego obradovalo stanovnike ovog naselja. Uz to, ove godine izgrađeno je oko 200 metara vodovodne mreže Mariborskoj ulici, postavljen ležeći policajac u Uskočkoj ulici, kao i zaštitne metalne ograde na objektu koji koristi mesna zajednica čime se poboljšao nivo bezbednosti dece i omladine koja se tu okupljala.

MZ „Peščara“  rešava probleme građana

- Rukovodstvo mesne zajednice u nerednom periodu planira asfaltiranje Mohačke ulice, Koparske ulice, u delu od Uskočke ulice do Somborske pruge, te ulice Imrea Čepea – najavljuje Saša Lolevski, predsednik Saveta MZ „Peščara“. - Planira se i izgradnja vodovodne mreže u Koparskoj ulici, Jabuka,  adaptacija objekta mesne zajednice kao i izgradnja novog objekta MZ Peščara na adresi Edvina Zdovca 59, što je višegodišnji prioritet koji iziskuje značajnija sredstva iz budžeta Grada, ali ima projektno-tehničku dokumentaciju a parcela je u javnoj svojini.

MZ „Peščara“  rešava probleme građanaIz rukovodstva „Peščare“ ističu da se trude da izađu u susret svakodnevnim problemima građana, kao i da brzo reaguju ka nadležnim preduzećima i službama.

- Konstantno se po prijavama građana rešavaju brojni problemi, od kojih su dominantni oni koji se tiču infrastrukture, kao što je nasipanje ulica tucanikom, rehabilitacija asfaltiranih ulica, zamena ili postavljanje bandera, postavljanje i čišćenje slivnika. Uspešno se realizuju peticije građana, te je na osnovu njih urađeno nasipanje oko 500 metara tucanika u ulici Crnog peska a potom postavljen grebani asfalt u Skadarlijskoj ulici i u ulici Španskih boraca – dodaje Lolevski.  - Sredom popodne primamo građane na razgovor, tako da se na taj način stiče pravi uvid u probleme koji ih tište a svaki građanin koji je bio na ovakvom razgovoru mora da dobije povratnu informaciju o problemu koji je izneo.

Timea Balaž sa suprugom u ulici Rolanda Romena živi petnaestak godina, u cilju rešavanja dugogodišnjeg problema odlučili su se da pokrenu peticiju i obrate se mesnoj zajednici kako bi se rešio put koji je do nedavno bio u katastrofalnom stanju. Kako kaže, nije bilo teško naći podršku za ovu incijativu jer svi su bili svesni ovog problema i svi su želeli da se nađe rešenje. Iako nije urađeno odvođenje atmosferskih voda, stanovnici ove ulice su zadovoljni urađenim jer svakako je unapređenje njihovih uslova stanovanja.

MZ „Peščara“  rešava probleme građana- Peticiju koju je podržalo stotinjak građana, praktično čitava naša ulica, pokrenuli smo zato što je put bio u katastrofalnom stanju, kada je bila veća kiša nismo mogli da prođemo automobilom jer nam je voda ulazila. Nakon obraćanja mesnoj zajednici konačno smo dobili drobljeni kamen i vrlo smo zadovoljni zbog toga, konačno možemo da izađemo na ulicu a da nije u blato, u auto ne ulazi više voda - kaže Timea Balaž.

U MZ "Peščara" prisetili su se nekih od značajnijih radva tokom tekuće godine, među kojima su postavljanje grebanog asfalta u delu Koparske ulice u dužini od oko 400m, zatim izgradnja vodovodne mreže u Mariborskoj ulici u dužini od oko 200m, postavljanje "ležećeg policajca" u Uskočkoj ulici, kao i postavljanje zaštitne metalne ograde na objektu koji koristi MZ "Peščara", čim se, kako navode, poboljšao nivo bezbednosti dece i omladine koji se tu okupljaju.

MZ „Peščara“  rešava probleme građana

U planovima do kraja godine su afaltiranja Mohačke ulice, Imrea Čepeai Koparske ulice u delu od Uskočke do Somborske pruge, zatim izgradnja vodovodne mreže u Koparskoj ulici (570m), kao i uređivanje prostora MZ "Peščara".

- Predsednik Saveta naše MZ sredom popodne prima građane na razgovor, tako da se na taj način stiče pravi uvid u probleme građana, a istovremeno se postiže veća efikasnost u radu rukovodstva MZ jer svaki građanin koji je bio na ovakvom razgovoru mora da dobije povratnu informaciju o problemu koji je izneo - objašnjava Lolevski.

Izvor: Subotica.com
Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara" Obilazak uređenih ulica u MZ "Peščara"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3808
Povezane teme

mz peščara

saša lolevski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.