Komentara: 7
Pregleda: 5627

Muzički program 11. Summer3p festivala

02.07.2013. u 04:27h
Ovogodišnje jedanaesto izdanje Summer3p festivala održaće se od 18. do 21. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, a očekuje vas odlična plesna muzika različlite provinijencije, ali i društveno-odgovorne kampanje i akcije koje su neodvojivi deo ovog festivala.
Muzički program 11. Summer3p festivala

Od ukupno 20 imena koja će se naći na listi ovogodišnjeg Summer3p festivala pored domaće podrške nastupiće i poznata DJ imena iz Nemačke, Grčke i Mađarske.

Na Summer3p iz Mađarske u četvrtak, 18. jula, dolazi James Cole - DJ, glavni urednik, vlasnik kluba, grafički dizajner. Kreativan na skoro svakom polju i svuda uspešan podjednako. Osnivač je i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj, Hungarian DJ Magazin (MDJ). Pokretač je projekta Badgirls i član je ove formacije zajedno sa Pat Duffom i Shabaamom. http://www.djbadgirls.hu 

Prvi festivalski dan inače počinje sa jedinom damom u ovogodišnjom lineupu – harizmatičnom Tijanom Kabić, a domaća podrška iste večeri biće i Needle i Faktor X.

Drugog festivalskog dana, u petak 19. jula, stiže Kid Panel (Mađarska), koji je nastupao na seriji događaja pod nazivom „Feel The Funk Baby“ puštajući u raznim underground klubovima Mađarske, Španije i Italije. Bio je podrška DJ-evima kao što su Krafty Kuts, Koma & Bones i Sam Hell, Aquasky, A.skillz, kao i Basement Freaks. http://www.soundcloud.com/kidpanel

Muzički program 11. Summer3p festivala

Ime kao što je Pale Penguine, koji će takođe nastupiti drugog festivalskog dana, obećava odličan set. Kao jedan od ključnih figura grčke elektronske scene, živi i radi u Solunu i već skoro 20 godina jedan je od najboljih grčkih Break/Techno/Tech-House DJ-eva. Od 2009. sa KID STRECH-om formira Funky/Disco-Break projekat pod nazivom Pale the Kid. Fokusirani pre svega na Elektro Disco-Break zvuk, uspeli su da izdaju singlove i remixe za Breakbeat Paradise, V.I.M.Breaks, Dirty Drop Records, Warriorz Music i Timewarp Music. Udružen sa STAMA (menadžerom lejbla Erase Records), početkom 2011. pokrenuo je Diablo Loco Records, izdavačku kuću koja se specializovala za Tech-Break/Tech-Funk. Lejbl inspirisan tradicionalnim meksičkim rvanjem. Diablo Loco Records uspeva da startuje sa ekskluzivnim singlom i remiksima koji su ga doveli do prestižne nagrade Breakspoll 2012 Best New Breaks Label Award. http://www.vimrecords.com/

Muzički program 11. Summer3p festivala

Ronin8 i Geroxy biće domaća podrška drugog dana Summer3pa.

Ove godine na Moon Stageu u subotu, 20. jula, nastupiće Alex Niggemann talentovani DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće Soulfooled iz Berlina. Krajem 2009. našao na 8. mestu liste Resident Advisor‘s „Top 20 Charted Artists“ ispred DJ-eva kao što su Loco Dice, Joris Voorn ili Ben Klock. Niggemann u proleće 2010. pokreće sopstveni lejbl pod imenom Soulfooled zajedno sa Marcom Poppckeom i Ovirerom Fritsche iz Superloungea. Soulfooled izvođači predstvaljaju prelaz između stilova elektronske muzike počev od Deep Housea i Techhousea pa do old school disciplina Detroit i Chicago House. Ono što razlikuje Alex Niggemannov stil od ostalih jeste da ga je teško definisati. Jednu stvar su ipak svi vrlo brzo ustanovili - Alex Niggemann pravi odlične žurke. http://www.soundcloud.com/alexniggemann 
Iste večeri za DJ pultom će se naći i Minimalistic, Mark Myself i Chrono & Ascaloon.

Muzički program 11. Summer3p festivala

Poslednjeg dana festivala (nedelja 21. jul) održaće se velika žurka kojom će se završiti ovogodišnji Summer3p, nastupiće domaći DJ-evi poznati širom zemlje i regiona: Kibz & Dfndr, Scalameriya, Antrax & Miozz, Shirfy.

Za vizuelni deo žurke svake večeri biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Više o izvođačima možete pronaći na našoj zvaničnoj prezentaciji - www.summer3p.org 

Karte za Summer3p se već nalaze u prodaji na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta eventim.rs po ceni od 990 dinara za sva 4 dana odnosno 380 dinara za dnevne ulaznice.

Organizatori Summer3p festivala su NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5627

Povezana vest

Povezane teme

summer3p

program summer3p

summer3p festival na paliću

summer3p 2013

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.