Komentara: 0
Pregleda: 2090
Foto

Muzička škola slavi 155 godina postojanja, sutra koncert u Sinagogi

17.10.2023. u 08:33h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave 155. godišnjice postojanja, Muzička škola sugrađanima poklanja koncert klasične muzike koji će biti održan sutra (18. oktobar), od 19h u Sinagogi. Ulaz je besplatan.
Muzička škola slavi 155 godina postojanja, sutra koncert u Sinagogi

Ovaj jubilej Muzička škola proslaviće na najbolji mogući način - koncertom na kom će nastupiti hor i simfonijski orkestar ove škole. 

Muzička škola slavi 155 godina postojanja, sutra koncert u Sinagogi- Ove godine navršava se 100 godina od smrti Erne Lanjija, dirigenta, umetnika koji je bio na čelu Muzičke škole početkom prošlog veka i koji je učinio mnogo za kulturni život našeg grada. Izvešćemo njegove kompozicije pisane za dvoglasni, troglasni, četvoroglasni hor, gudački orkestar i orgulje. U tom periodu, stvarao je i subotički kompozitor i muzički pedagog Ferenc Gal koji je takođe jedno vreme bio na čelu Muzičke škole, pa smo u program uvrstili i jednu njegovu kompoziciju - najavljuje Čikoš Kristina, dirigentkinja hora Muzičke škole i dodaje da će na koncertu nastupiti đaci i profesori - Takođe, publika će imati priliku da čuje 5. simfoniju Franca Šuberta koja ima četiri stava i izvedba traje oko 20 minuta, kao i "Čočečku igru" Isidora Bajića iz opere "Knez Ivo od Semberije". Na kraju koncerta biće izvedena "Lucifer Polka"  od Johana Štrausa. Simfonijski orkestar nastupiće pod dirigentskom palicom profesora Čabe Paška - precizira Lenard Gužvanj, pomoćnik direktora u Muzičkoj školi.

Muzička škola slavi 155 godina postojanja, sutra koncert u SinagogiTokom svih ovih godina postojanja, Muzička škola je rasla, razvijala se i izrasla u jednu modernu obrazovno - vaspitnu ustanovu koja je stožer kulturnog života Subotice, podvukla je direktorka Dragana Nikolić.

Naša škola obrazuje decu od 6 do 19 godina na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Iz godine u godinu broj đaka se povećava, a danas škola broji preko 750 učenika. Rezultate našeg rada možete čuti i videti na sutrašnjem koncertu, a na toj svečanosti ćemo ispratiti i naše penzionere i podeliti zahvalnice nastavnicima koji su dobili nagrade protekle školske godine. Pozivamo sve zaiteresovane sugrađane da dođu sutra u velelepnu Sinagogu i da nam se pridruže u proslavi ovog značajnog jubileja - istakla je Nikolić.

Muzička škola slavi 155 godina postojanja, sutra koncert u Sinagogi

Za više informacija o aktivnostima i obrazovanju u Muzičkoj školi posetite njihov Fejsbuk ili Instagram profil, odnosno Youtube kanal.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole Najava koncerta povodom 155 godina muzičke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2090
Povezane teme

sinagoga

muzička škola

dragana nikolić

koncert klasične muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.