Komentara: 2
Pregleda: 2666

Muzička igraonica u Gradskom muzeju

26.01.2013. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Na inicijativu višeg kustosa Gradskog muzeja, Olge Kovačev Ninkov, u ovoj ustanovi je danas po prvi put održana Muzička igraonica za decu od 4-8 godina. Igraonica je održana u okviru izložbe „Secesija u subotičkim riznicama“, a vodila ju je muzički pedagog Aniko Kiš. Cilj radionice je uppznavanje dece sa muzejskim vrednostima.
Muzička igraonica u Gradskom muzeju

Subotnje prepodne 25 mališana uzrasta od 4 do 8 godina proveli su u Muzičkoj igraonici Gradskog muzeja. Ova radionica je organizovana u okviru izložbe „Secesija u subotičkim riznicama“. Cilj radionice bio je da se deca upoznaju sa secesijskim motivima, kako bi kasnije mogli sami da ih prepoznaju u gradu.

Muzički pedagog Aniko Kiš vodila je Muzičku igraonicu. Deca su pevala, ritmizirala, slušali su violinu, crtali i igrali se. Tokom jednočasovnog druženja deci su imala priliku da uporede nove predmete sa starim muzejskim, poput starog klavira i novog sintisajzera. Prikazane su im igračke sa kojima su se deca nekada igrala i savremene igračke, stara i nova šolja. Na ovaj način, po rečima Aniko Kiš, deca su se na jednostavan način upoznala sa muzejskim vrednostima.

Gradski muzej Subotica organizuje besplatne igraonice za decu svake poslenje subote u mesecu. Cilj ovih radionica je upoznavanje dece sa ustanovom Muzeja i sa istorijom grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2666
Povezane teme

gradski muzej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.