Komentara: 44
Pregleda: 11280

MUP: Vozite oprezno, poštujte ograničenja i vežite pojas

06.09.2014. u 20:46h
Izvor: Subotica.com
Od ponedeljka saobraćajna policija će pojačati kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, a najviše u gradskim uslovima i u blizini obrazovnih objekata. Pored korišćenja sigurnosnih pojaseva policija će kontrolisati brzinu, tehničku ispravnost vozila i urednost dokumenata. Takođe oko škola meriće se brzina bez zaustavljanja, a prijave će biti direktno prosleđivane sudijama jer u tim slučajevima ne važe negdobe ili bilom kakve urgencije.
MUP: Vozite oprezno, poštujte ograničenja i vežite pojas

U prvih osam meseci ove godine poginulo je 328 osoba u saobraćaju, što je za 80 manje nego prethodne godine, kada je život izgubilo 408 lica. Ovo je rezultat koji dugo nije ostvaren od kada se meri bezbednost saobraćaja, ali obaveza policije je da do kraja godine on bude još bolji.

U Upravi saobraćajne policije još kažu da broj prekršaja nije porastao, čak se smanjio na 380.000 od početka godine, ali se zato i dalje ne vezuje 30 odsto vozača na prednjim sedištima, dok na zadnjim sedištima prema nezavisnom istražvanju čak 98 odsto putnika ne koristi pojas.

Od ponedeljka počinje objedinjena akcija u okviru akcije Evropskih policija čije je osnovni cilj da se pojas pravilno upotrebi.

"Da budemo realni i vi ja na zadnjem sedištu vozimo decu to je jako bitno, treba da pošaljemo jaku poruku. Svaka novina nailazi na otpor, vremenom bilo je otpora i kod dnevnog svetla, to smo uspeli da nekako uskladimo, tako ćemo i ovde, vreme i akcija doneće i rezulatate", kaže za RTS Slobodan Mališić iz saobraćajne policije.

MUP: Vozite oprezno, poštujte ograničenja i vežite pojas

Iz Agencije za bezdnost saobraćaja poručuju da ako želimo u Evropu moramo prihvatiti i evropska ponašanja. Studija koju je agencija uradila pokazuje da se naši vozači više vezuju u inostranstvu ili na Koridoru 10 nego u okolini kuće. Takođe velika je zabluda da pojas spasava samo na velikim brzinama, jer je njegov učinak najbolji baš u gradu pri manjim brzinama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 11280
Povezane teme

saobraćajna policija

radarska kontrola

kontrola saobraćaja

kontrola brzine

vezivanje bezbednosnog pojasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.