Komentara: 4
Pregleda: 8818

MUP i Tužilaštvo vode istragu protiv studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici

04.01.2011. u 17:18h
Izvor: RTV Yueco
<p>Povodom pokretanja pretkrivičnih radnji i podno&scaron;enja krivičnih prijava od strane Tužila&scaron;tva i MUP-a Subotica, protiv 106 master-a, generacije 2009/2010 ekonomskog fakulteta u Subotici, u vezi sa navodno bespravnim kori&scaron;ćenjem usluga studentskog centra u Subotici, Gradski odbor SNS uputio je saop&scaron;tenje za javnost u kojem stoji:</p>
MUP i Tužilaštvo vode istragu protiv studenata Ekonomskog fakulteta u Subotici

U oktobru i novembru 2009 godine Ekonomski fakultet u dogovoru sa Studentskim centrom u Subotici, donosi Odluku da studentima završne godine master studija izda potvrde da su budžetski studenti kako bi oni ostvarili pravo na korišćenje usluga Studentskog centra - na smeštaj u Studentskom domu.

O mogućnosti da ostvare svoja prava studenti su obavešteni od tadašnjeg dekana fakulteta Božidara Lekovića i prodekana Aleksandra Grubora.

U skladu sa napred navedenim zaposleni u studentskoj službi Ekonomskog fakulteta su izdali svim postdiplomcima potvrde, na osnovu kojih su oni konkurisali i ostvarili pravo na smeštaj u Studentskom domu.
Svih 106 postdiplomaca su mesečno plaćali smeštaj za stanovanje u domu.

Posle završetka postdiplomskih - master studija i iseljenja iz doma u oktobru 2010 godine, Tužilaštvo u saradnji sa MUP-om Subotica pokreće predistražne radnje i podnosi krivične prijave protiv mastera uz obrazloženje da su isti učinili krivično delo falsifikovanja javne isprave ( tj. potvrde koju dobili od strane Ekonomsklog fakulteta u Subotici) i time oštetili budžet Srbije.

Pored krivičnih prijava za svršene mastere, prijava je podneta i protiv zaposlenih u studentskoj službi, koji su postupali po naredbi dekana i prodekana.

GO SNS u Subotici apeluje na nadležne državne organe da prestane sa šikaniranjem mladih i najobrazovanih građana Srbije, kojima se na ovakav način onemogućava zaposlenje po završetku studija, jer navedena lica imaju krivične prijave - predkrivične i krivične postupke, zbog dela za koje nisu krivi (pomislili su da im država pomaže i omogućava lakše usvršavanje).

Naprednjaci napominju da eventualnu krivicu za navedeno delo mogu snositi jedino čelnici Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra u Subotici, a koji su kao nalogodavci i visoki stranački funkcioneri DSS-a i LSV-a, za sada potpuno izuzeti od odgovornosti.

Ovo je jedan od načina na koji se vlast u Srbiji "brine,, o mladim i najobrazovanijim kadrovima u zemlji, kojih je samo 4,5%, i jedan od najefikasnijih načina da ih se u potpunosti reše, zaključuje se u saopštenju ove stranke.

-------------------------------------------------------------------------------------------

U izjavi za televiziju YuEco prodekan Ekonomskog fakulteta Aleksandar Grubor rekao je da je većina navoda iz saopštenja SNS-a netačna, ali je potvrdio da se vodi istraga protiv 25 studenata. Grubor u interesu istrage nije želeo detaljnije da komentariše navode Naprednjaka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 8818
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.