Komentara: 6
Pregleda: 4760

Multiplakatirana Subotica

14.11.2011. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
Multiplakatirana Subotica

Iako izbori još nisu ni raspisani, što znači da kampanja nije ni počela, pojedine političke stranke su aktivne u lepljenju plakata sa političkim porukama. Kada se na to dodaju i plakati drugih organizacija, Subotica pored toga što je multuikulturalna, multinacionalna i multikonfesionalna postaje i grad sa velikim brojem zalepljenih plakata na raznim javnim mestima – Multiplakatirana. Nadležne službe su podnele već 8 rešenja o uklanjanju plakata, a ukoliko ih oni koji su iz zalepili ne uklone – rikuju kazne koje se mere stotinama hiljada dinara.

Totema, mesta postavljenih u gradu za plakatiranje, očigledno je malo pošto svaka površina koja se može doživeti kao javna, služi za lepljenje plakata različitih organizacija sa širokim spektrom sadržaja. Na par metara od totema za plakatiranje nalazi se informativni totem na kojem, osim opštih informacija o gradu i njegove mape, možete saznati koje najvijačke grupe deluju gradu, koji festival je bio ili će biti i slično. Čak i vrata služe kao dobro mesto za kačenje vaših reklamnih poruka.

Komunalna policija, odnosno Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove, podneo je u poslednje vreme 8 rešenja o uklanjanju plakata sa mesta gde im mesto nije. Ukoliko oni koji su prepoznati da su ih zalepili, i o tome obavešteni, ne skinu svoje plakate, rizikuju kaznu – do 500.000 dinara za pravna lica.

Iako izbori još nisu raspisani, pojedine političke partije su se već aktivirale po pitanju prenošenja poruka građanima plakatiranjem. U sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove u GU Subotica predlažu da se postave neka privremena rešenja za lepljenje plakata. Do tada, ko nastavi da lepi tamo gde se ne sme, rizikuje kazne.

O navedenom je bilo reči u 2 Pištaljke! na našem sajtu:
Plakati u debelim serijama - deja vu
I kad ćete skinuti plakate sa Pozorišta?

Plakati u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4760
Povezane teme

komunalna policija

lepljenje plakata

plakati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.