Komentara: 2
Pregleda: 3498

Muke stanovnika ulice Radoja Vujoševića

21.10.2013. u 15:06h
Izvor: RTV City
Ulica Radoja Vujoševića u mesnoj zajednici Novo selo prilikom jačih padavina, kakvih je bilo protekle nedelje, gotovo da je neprohodna. Iako je ova ulica iz dva dela, od kojih je jedan prekriven već dotrajalim asfaltom, stanovnici onog, neasfaltiranog, muku muče sa blatom i rupama koje se pri padavinama za čas napune vodom, pa je u nekim situacijama kroz ulicu nemoguće proći.
Muke stanovnika ulice Radoja Vujoševića

Iako je Direkcija za izgradnju grada započela projekat asfaltiranja ulica, postoje prioriteti prema kojima se ulice rade, a jedan od problema koji je konkretno vezan za ovu ulicu jeste nerešenost imovinsko-pravnih odnosa koji su prema izrađenom Planu generalne regulacije, neophodni.

Ivan Benedek i Pajo Vukmanov stanovnici ulice Radoja Vujoševića ističu da je ovaj problem prisutan već godinama unazad. U proteklih 5. godina, u nekoliko navrata na put je nasipan tucanik, koji je predstavljao privremeno rešenje, ali stanje u ulici je bivalo sve gore. Ulica je izgrađena iz dva dela, od kojih je jedan prekriven asfaltom, koji je već dotrajao.

U mesnoj zajednici Novo selo kažu da je problem nastao u nerešenim imovinsko-pravnim odnosima stanovnika i lokalne samouprave. Iako Direkcija za izgradnju grada asfaltiranje ulica vrši prema prioritetima koje određuju same mesne zajednice, novi asfalt će, kada je reč o ovoj ulici dobiti već asfaltirani deo, ali tek naredne godine.

Inače, posao asfaltiranja i uređenja 13 subotičkih ulica i 3 raskrsnice do kraja godine izvodi kompanija Vojput, po odluci lokalne samouprave. Vrednost radova je 115,4 miliona dinara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3498
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.