• Pregleda: 3123

Muke stanovnika ulice Radoja Vujoševića

Ulica Radoja Vujoševića u mesnoj zajednici Novo selo prilikom jačih padavina, kakvih je bilo protekle nedelje, gotovo da je neprohodna. Iako je ova ulica iz dva dela, od kojih je jedan prekriven već dotrajalim asfaltom, stanovnici onog, neasfaltiranog, muku muče sa blatom i rupama koje se pri padavinama za čas napune vodom, pa je u nekim situacijama kroz ulicu nemoguće proći.
Muke stanovnika ulice Radoja Vujoševića

Iako je Direkcija za izgradnju grada započela projekat asfaltiranja ulica, postoje prioriteti prema kojima se ulice rade, a jedan od problema koji je konkretno vezan za ovu ulicu jeste nerešenost imovinsko-pravnih odnosa koji su prema izrađenom Planu generalne regulacije, neophodni.

Ivan Benedek i Pajo Vukmanov stanovnici ulice Radoja Vujoševića ističu da je ovaj problem prisutan već godinama unazad. U proteklih 5. godina, u nekoliko navrata na put je nasipan tucanik, koji je predstavljao privremeno rešenje, ali stanje u ulici je bivalo sve gore. Ulica je izgrađena iz dva dela, od kojih je jedan prekriven asfaltom, koji je već dotrajao.

U mesnoj zajednici Novo selo kažu da je problem nastao u nerešenim imovinsko-pravnim odnosima stanovnika i lokalne samouprave. Iako Direkcija za izgradnju grada asfaltiranje ulica vrši prema prioritetima koje određuju same mesne zajednice, novi asfalt će, kada je reč o ovoj ulici dobiti već asfaltirani deo, ali tek naredne godine.

Inače, posao asfaltiranja i uređenja 13 subotičkih ulica i 3 raskrsnice do kraja godine izvodi kompanija Vojput, po odluci lokalne samouprave. Vrednost radova je 115,4 miliona dinara.

Izvor: RTV City

povezane teme

2
svetac Odgovori
za vasu informaciju na fotografiji je ulica frana supila! svakako je dobro sto je dotaknuta i ulica Radoja Vujoševića,koja pocinje kod antuna suturovica a zavrsava na frana supila koja je 1/2 novo selo a druga 1/2 mali bajmok! Radoja Vujoševića sam licno pokusao resiti,svakako posle mnogih i uzaludnih vapaja u mesnoj zajednici sam istu stavi u suboticke novine pood nazivom "autostrada" negde je to naziv za nesto najkvalitenije a kod nas citaj po vuku! ulica je delom asfaltirana a delom nasuta nekim kamenom,deo koji je asfaltiran se nastavlja u siladji erzebet! ulica ima dva sloja asfalta dolnji je nekako jos sacuvan,a gornji je sacuvaj boze da auto strada! negde u nekome momentu sam se nosio mislju da celu pricu potkrepljenu slikama stavim u deo pistaljka,no drago mi je ako ovim putem neko bude reagovao!!
Zorkas Odgovori
E ovo je auto put spram Sutjeskine ulice u MZ Zorka Koja usput sluzi i kao mesto sa kradju peska i lagerovanje otpada svih vrsta ,ako neverujete samo izvolite ,DODJITE I UVERITE SE ,a onda popijte malo vode iz nasih bunara koje su isti lopovi zatrovali pa sada mozemo samo da se selimo ili kupujemo vodu , jer vodovod ,kanalizacija ,trotoar ,asfaltni put , ulicno osvetljenje itd su za nas pojam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.