Komentara: 0
Pregleda: 1490

Mrkonjić u poseti Subotici i Kelebiji

05.09.2010. u 20:18h
Izvor: Blic
Mrkonjić u poseti Subotici i Kelebiji

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da će 1. januara biti završen severni krak Koridora 10 "Novi Sad-Horgoš", a u martu 2011. i most kod Beške.

Mrkonjić je obilazeći radove rekao da je zadovoljan dinamikom radova na tom delu Koridora 10 i ponovio da je to trenutno najveće gradilište u Evropi.

Mrkonjić je sa ministrom za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliverom Dulićem obišao i radove na Koridoru 10 od Subotice do Kelebije - YK (Ipsilon-ka).

Mrkonjić je naveo da radovi na mostu kod Beške, obilaznici kod Novog Sada, 88 kilometara autoputa i Ipsilon krak teku besprekorno i da angažovani radnici rade i u tri smene, što je bio zahtev samih izvođača, da bi do polovine novembra bilo završeno asfaltiranje celog autoputa Beograd-Horgoš.

Dulić je rekao da su uglavnom svi problemi u vezi sa esksproprijacijom zemljišta rešeni i da će taj prostor, koji je sada u njivama, uskoro postati velika industrijska zona, gde će biti izgrađena fabrika koja zapošljava 500 ljudi, a da bi do toga došlo potrebne su i finansije.

"Moram unapred da se zahvalim Ministarstvu za infrastrukturu koje će pomoći u opremanju te zone, jer da nema Ipsilon kraka, ta zona verovatno ne bi imala svoj puni sjaj", kazao je Dulić.

On je rekao da je dobra strana Ipsilon kraka nova industrijska zona koja otvara nova radna mesta, jer je ovo projekat koji je izuzetno važan za Suboticu i svako mora da da svoj doprinos da Ipsilon krak bude završen.

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1490
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.