• Pregleda: 7483

MP: Lokalne samouprave se stavljaju u podređen položaj

Izmene i dopune Zakona o finansiranju lokalnih samouprava stavljaju lokalne samouprave u podređen položaj, smatraju predstavnici Mađarskog pokreta.
MP: Lokalne samouprave se stavljaju u podređen položaj

Jene Maglai, predsednik Pokreta u Subotici, podsetio je na smanjenje sredstava u poslednjih pet godina, i prema njegovoj računici Grad je, pre svega smanjenjem poreza na zarade sa 100 na 80 odsto, ali i smanjenjem transfernih sredstava, izgubio oko 700 miliona dinara.

Najnovijim izmenama i dopunama Zakona, budžet Subotice će biti umanjen za 60 miliona.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

5
pista Odgovori
60 miliona dinara na godisnjem nivou... a Laban cuti...
deni Odgovori
Nek mi neko objasni kad su ovi likovi gradjanski pokret a kad madjarski pokret. Kad se na koju nogu ustane ili...
Vesko Odgovori
Lepu garnituru si nam doneo i ostavio, kao i poreze sto si sa njima nama nametnio, pa ce veci
procenat nasih novaca dobiti Beograd.Samo kad si ti nama nasim novcima kupio nasu kasarnu.
niko Odgovori
porez na zarade je velik a to sto grad sada ima manje para morace da se smanje zurke za dan grada i slicne manifestacije.
Dujo Odgovori
Grad ima sasvim dovoljno sredstava .Postaviti pitanje ,na cega se pare trose ?koliko je uradjeno na smanjenju viska zaposlenih u lokalnoj administraciji ? Koliko je uradjeno na smanjenju zaposlenih u javnim tj. partijskim preduzecima?Šta je sa parama koje grad dobija kao rudnu rentu ? Gde odoše pare od naplate saobracajnih prekrsaja 30%,koje dobija grad za poboljsanje biciklisticko pesackih saobracajnica ? Koliko je potroseno nenamenski bez tendera para na kojekakve izrade projekta , onako pro forme,a da nikada nisu ni realizovani? itd itd. PITANJE NAD SVIM PITNJIMA, zasto se nista ne preduzima za povrat gradu imovine vredne miliona i miliona eura, koja mu je raznim mutnim radnjama lokalnih politicara, otudjena (objekti u centru grada )?ETO DI SU NASI NOVCI.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.