Komentara: 33
Pregleda: 6149
Foto

Mogućnost otplate gasnog priključka na rate od sledeće godine

03.12.2021. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
Građani koji žele da se priključe na gasovodnu mrežu, sledeće godine bi mogli da otplaćuju gasni priključak na 12 mesečnih rata, rečeno je današnjoj proširenoj sednici Nadzornog odbora JKP "Suboticagas", koja je organizovana povodom obeležavanja dana preduzeća.
Mogućnost otplate gasnog priključka na rate od sledeće godine

Kako je objasnila Timea Horvat, direktorka JKP "Suboticagas", ova mogućnost uvrštena je u Plan rada preduzeća za narednu godinu na predlog predsednika Skupštine grada, koji je, kako je obrazložila, u više navrata pitao zbog čega građani ne mogu da otplaćuju gasni priključak na rate.

- Mi smo tražili i na njegovu inicijativu ispitali ovu mogućnost i našli rešenje, tako da mogu da najavim da u sledećem Planu i programu poslovanja, a zato je tu i predsednik Skupštine da nam pomogne da nam ovaj Plan prođe, i onda će građani moći da se priključe na našu gasovodnu mrežu uz olakšice da plate tokom godinu dana, odnosno u 12 mesečnih rata cenu priključka - objasnila je Horvat.

Mogućnost otplate gasnog priključka na rate od sledeće godinePo rečima Balinta Pastora, predsednika Skupštine grada, gas je najgospodskiji, najjednostavniji, a ujedno i jedan od najjeftinijih načina grejanja, te da su i ranije postojale pravne, a i finansijske mogućnosti za ovako nešto, ali da mu je drago što će građani od naredne godine imati i ovu opciju.

- Zaista sam to više puta pitao i drago mi je da to nije bilo uzalud i da smo došli do ove tačke da je Nadzorni odbor to usvojio. Poslednja reč je reč osnivača i, kao što znate, Skupština zaseda svakog prvog četvrtak u mesecu, osim januara iz razumljivih razloga, i očekujem da će početkom februara biti data saglasnost Skupštine grada na ovaj Plan za sledeću godinu koji će uključiti i ovu mogućnost - rekao je Pastor.

Mogućnost otplate gasnog priključka na rate od sledeće godineOsim ovog, JKP "Suboticagas" u narednog godini planira i da poveća broj gasnih priključaka, kojih će biti izgrađeno 500 za domaćinstva i poslovne potrošače, dok će se distributivna gasna mreža proširiti za 13 kilometara u mesnim zajednicama Šupljak, Palić i Makova sedmica, nakon obezbeđene projektno-tehničke dokumetacije, svih dozvola i raspisane javne nabavke.

- Takođe, za narednu godinu smo planirali i projektovanje produžetaka distributivne gasne mreže u dužini od 20 kilometara. U cilju poboljšanja usluge, jednom delu poslovnih potrošača su u tekućoj godini slate elektronske fakture, a od sledeće godine će svi poslovni potrošači na takav način primati iste. Unaprediće se i sajt preduzeća, te će potrošači moći da prate svoje potrošačke kartice na sajtu i tako imati uvid u svoje potrošačke kartice, štampanje računa i pregled stanja - dodala je Horvat.

Mogućnost otplate gasnog priključka na rate od sledeće godineKada je u pitanju sumiranje tekuće godine, direktorka je navela da je zaključno sa 30. novembrom preduzeće izvelo 360 gasnih priključaka, kako za domaćinstva, tako i za poslovne potrošače, te da očekuje da se do kraja godine ovaj broj poveća na 410 gasnih priključaka.

- Izgradili smo produžetke distributivne gasne mreže u mesnim zajednicama Novo selo, Zorka i Kelebija i nastavljamo sa izgradnjom u Radanovcu i to planiranih deset kilometara. Sa današnjim danom smo realizovali oko osam kilometara gasne mreže i planiramo do kraja godine da izgradimo još dva kilometra, a narednu godinu počinjemo u mesnim zajednicama Dudova šuma, Mali Radanovac, Ker, Gat i Aleksandrovo - poručila je Horvat.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas" Obeležavanje dana preduzeća "Suboticagas"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 6149
Povezane teme

suboticagas

grejanje na gas

balint pastor

priključenje na gasovodnu mrežu

gasifikacija

timea horvat

gasovodna mreža

uvođenje gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.