Komentara: 11
Pregleda: 3367

Moguće poskupljenje putarine

30.03.2013. u 15:06h
Izvor: RTV City
Putarina u Srbiji bi mogla da poskupi, ali ne za 20 odsto koliko traže Putevi Srbije, već za 15 odsto ili će ostati ista cena ako se nađe drugo rešenje za finansiranje održavanja putne mreže, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja.
Moguće poskupljenje putarine

Putevi Srbije su više puta prethodnih godina tražili povećanje putarine, sa obrazloženjem da je putarina u Srbiji najjeftinija u regionu i da nedostaju sredstva za održavanje putne mreže.

U Ministarstvu saobraćaja navode da su spremni eventualno da prihvate povećanje putarine za 15 odsto ili da se vrate akcize na gorivo od 15 do 20 odsto.Takođe, jedno od rešenja bi moglo da bude i da se iz maloprodajne cene goriva izdvaja između 30 i 40 odsto za puteve.

U Ministarstvu saobraćaja kažu da će vlada razmotriti da li će putarina poskupeti ili će biti prihvaćeno neko od pomenutih rešenja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 3367
Povezane teme

putarina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.