Komentara: 0
Pregleda: 3066

Moguća nova bilingvalna odeljenja

07.10.2011. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Moguća nova bilingvalna odeljenja

Nemački ambasador u Beogradu Wolfram Mass i gradonačlenik Subotice Saša Vučnić sa saradnicima prisustvovali su javnom času u osnovnoj školi 10. oktobar. U ovoj školi se izvodi bilingualna nastava, a gosti su najavali i otvaranje novih odeljenja, možda već sledećeg septembra.

Javni čas je održao bračni par Bar koji predaje bilinguvalnu nastavu na srpsko nemačkom i mađarsko nemačkom jeziku. Prema njihovim rečima za njih je posebno zadovoljstvo raditi ovaj posao i veoma su zadovoljni kako deca brzo napreduju, iako je od početka godine prošlo sve mesec dana.

Ambasador Nemačke Wolfram Mass istakao je da je srećan zbog činjenice da je Repulika Nemačka dala doprinos ovom odeljenju kroz opremanje školskim priborom.

Ovo je jedan kvalitetan iskorak u školstvu koje pruža naš grad, istakao je gradonačelnik Subotice i najavio otvaranje novih bilingvalnih odeljenja na teritoriji našeg grada.

Osim u Subotici, bilingualna nastava se održava u Vrbasu, Mitrovici i Novom Sadu. Kada je reč o Nemačkom nastavnom jeziku on se u Vojvodinu vratio nakon dugih 60 godina.

Kao što je pre tri godine Mass imao inicijativu za osnivanje nastave na Nemačkom jeziku u školama, brinući se tako za decu koja pohađaju bilingvalno predškolsko odeljenje, ovoga puta pomenuo je i bilingvalnu nastavu u srednjim školama. Iako se na tu temu nije razgovalao, nije isključeno da u budućnosti neće.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3066
Povezane teme

Saša Vučinić

Volfram Mas

bilingvalna nastava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.