Komentara: 0
Pregleda: 3478

Moderni studijski programi su osnov brzog zaposlenja

26.05.2017. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Moderni studijski programi su osnov brzog zaposlenja

S obzirom da učenike završnih razreda srednjih škola u Subotici veoma skoro čekaju obaveze u vezi sa upisima na fakultete i visoke škole razgovarali smo sa prof. dr Jasminom Knežević i prof. dr Natašom Čamprag Sabo, pomoćnicama direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice.

- Naša Visoka škola pažljivo prati trendove na tržištu rada i kroz moderne studijske programe odgovara na izazove koje postavlja savremeno društvo i globalna ekonomija. Nudimo izuzetno atraktivne programe osnovnih i specijalističkih studija koje studente osposobljavaju za profesije koje su priznate na tržištu u našoj zemlji, ali i u inostranstvu. Studijski programi traju tri godine i odnose se na strukovne vaspitače, strukovne trenere, strukovne nutricioniste-dijetetičare i strukovne medicinske sestre. Izuzev toga, studijski programi specijalističkih studija traju jednu školsku godinu i nude obrazovanje za strukovne vaspitače za rad sa decom sa posebnim potrebama, strukovne vaspitače za fizičko vaspitanje i strukovne vaspitače za likovno vaspitanje – istakla je dr Knežević.

Izuzetno važna komponenta studiranja na Visokoj školi strukovnih studija ogleda se u praktičnom radu i iskustvu koji je od velikog značaja za gotovo sve buduće poslodavce:

- Naša ustanova obavezuje studente da značajan broj sati provedu na stručnoj praksi u predškolskim institucijama, opštoj bolnici, gerontološkim centrima i slično. Broj sati varira u zavisnosti od studijskog programa, a studenti na praksi imaju priliku da osete poslovni ambijent radne organizacije, da iskuse način poslovanja, te da steknu dodatne radne navike i dodatne veštine i znanja. Takođe, praksa omogućava da studenti upoznaju profesiju i ljude koji se tom profesijom bave. U tom smislu, stručna praksa povezuje studente sa ljudima koji im kasnije mogu pomoći u karijeri – rekla je dr Čamprag Sabo.

Moderni studijski programi su osnov brzog zaposlenja

Od nedavno, u okviru Centra za karijerno savetovanje Visoke škole vrši se individualno savetovanje studenata u vezi mogućnosti zaposlenja, povećanja znanja i profesionalnih iskustava, volontiranja i profesionalnog umrežavanja u lokalnoj zajednici i regionu. Centar realizuje promociju privatnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstvena poslovanja iz oblasti vaspitno-obrazovnog rada, zdravstvene nege i brige, vaspitno-obrazovnog rada iz oblasti sporta i fizičke kulture, te planiranja i orgranizovanja pravilne ishrane. U okviru Centra se predstavljaju institucije i udruženja građana u kojima studenti mogu da volontiraju ili da obave stručnu praksu.

- Ono što Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera takođe izdvaja od ostalih visokoškolskih ustanova jeste izuzetno aktivan rad Studentskog parlamenta koji kontinuirano organizacuje sportske i zabavne manifestacije, putovanja druženja i čine život naših studenata daleko interesantnijim i privlačnijim – naglasile su naše sagovornice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3478
Povezane teme

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.