Komentara: 6
Pregleda: 5203

Mlekara Subotica nastavlja samostalno poslovanje

16.10.2013. u 16:24h
Izvor: RTV
Mlekara Subotica, čiji je većinski paket akcija kupio Imlek, nastaviće da posluje kao zasebno pravno lice, izjavila je danas Tanjugu Svetlana Glumac, direktor korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe, u čijem sastavu posluju obe mlekare.
Mlekara Subotica nastavlja samostalno poslovanje

Ona je, takođe, rekla da Denjub fuds ne planira skoru prodaju Imleka i Mlekare Subotica nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, ali da bi bilo dobro da neka velika strana mlekara dođe na srpsko tržište.

Imlek je u utorak na Beogradskoj berzi kupio većinski paket akcija Mlekare Subotica, što je Svetlana Glumac ocenila kao "najbolje rešenje za još bolje i efikasnije funkcionisanje oba pravna lica".

"Namerno naglašavam pravna lica zato što će Mlekara Subotica upravo to i ostati - zasebno pravno lice, tako da do fizičkog spajanja neće noći, i subotička mlekara će nastaviti sa radom kao i do sada, zadržaće sve svoje brendove i razvijati nove. Ništa novo i drugačije se neće desiti", prezicirala je Glumac.

Ona je podsetila da su Mlekara Subotica i Imlek i do sada bili vlasnički povezani. Na pitanje da li ova transakcija znači da će Imlek i Mlekara Subotica uskoro biti "u paketu" prodati nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, s obzirom na ranije spekulacije u kojima su pominjani Danon i Kampina, ona je kazala da se "to neće desiti u nekom skorijem vremenu".

"Naravno da je to naš cilj, i bilo bi dobro da jedan veliki strani investitor, velika mlekara, dođe na srpsko tržište. Kad bi se to desilo, i da se desilo do sada, sve mlekare u vlasništvu Denjub fuds grupe bi išle u paketu", rekla je Glumac. Ona je podsetila da, osim Imleka i Mlekare Subotica, ta grupa u vlasništvu ima i nekoliko mlekara u regionu, u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5203

Povezana vest

Povezane teme

mlekara subotica

imlek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.