Komentara: 5
Pregleda: 6462

Mlekara Subotica donirala strečere Opštoj bolnici

13.12.2012. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Mlekara Subotica donirala je Opštoj bolnici Subotica tri strečera, vredna ukupno milion dinara, saopšteno je iz ove kompanije.
Mlekara Subotica donirala strečere Opštoj bolnici

Kako se navodi, na osnovu kontinuirane podrške lokalnoj zajednici, a posebno dugogodišnje saradnje sa Opštom bolnicom, Mlekara Subotica je rešila da pomogne Odeljenju za reanimaciju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice u Subotici i obezbedi neophodna sredstva za nabavku, u ovom momentu, najpotrebnije opreme.

Svrha donacije u visini od skoro 1.000.000 dinara bila je nabavka potrebne medicinske opreme koja je bitno olakšala boravak pacijenata, kao i rad osoblja ovog odeljenja. Tom prilikom nabavljena su 3 strečera koja predstavljaju deo neophodne opreme u Jedinici intenzivnog lečenja.

Namena strečera je transport vitalno ugroženih pacijenata sa mesta prijema do operativnog bloka ili jedinice za intenzivno lečenje, koja obezbeđuje održavanje vitalnih funkcija pacijenata. Takođe, strečeri olakšavaju inače veoma složen transport vitalno ugroženih pacijenata do mesta za obavljenje dijagnostike, tehnički podržavaju procedure pri tretmanu pacijenata i ujedno obezbeđuju nesmetan i pouzdan rad osoblja.

Strečer je savremenog dizajna i funkcija koje podržavaju zahtevne urgentne medicinske procedure. Saradnja Opšte bolnice u Subotici i Mlekare Subotica se dalje razvija, tako da je Mlekara Subotica u više navrata donirala svoje proizvode centralnoj zdravstvenoj ustanovi u ovom regionu, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 6462
Povezane teme

mlekara subotica

transfuziologija opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.