Komentara: 1
Pregleda: 1210

Mlađan Dinkić: Najveća nesreća Vlade je što nam je loša opozicija

28.06.2010. u 15:08h
Izvor: Blic
<p>"Nacionalni cilj Srbije u ovom trenutku je borba za zapo&scaron;ljavanje i sve mere koje se budu predlagale moraju biti usmerene ka njegovom ostvarenju", izjavio je juče na sednici Glavnog odbora G17 plus u Subotici predsednik te stranke Mlađan Dinkić.</p>
Mlađan Dinkić: Najveća nesreća Vlade je što nam je loša opozicija

"Nacionalni cilj Srbije u ovom trenutku je borba za zapošljavanje i sve mere koje se budu predlagale moraju biti usmerene ka njegovom ostvarenju", izjavio je juče na sednici Glavnog odbora G17 plus u Subotici predsednik te stranke Mlađan Dinkić.

Dinkić je dodao da mu je namera da razgovara sa liderima Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije kako bi se analizirao rad svih lokalnih samouprava u prethodne dve godine i sagledalo u kojim gradovima i opštinama imaju predsednike i lokalne uprave koje daju rezultate i privlače investitore, a gde su oni koji su vodili računa samo o sebi i „investitore terali".

„Moramo da pročešljamo situaciju u lokalnim samoupravama i ni po babu ni po stričevima kažemo, bez obzira na stranačku pripadnost, ko je dobar i damo mu još jaču podršku i promenimo onoga ko je loš", poručio je Dinkić, dodajući da se „ulazi u poslednje dve godine mandata i da je najveća nesreća Vlade Srbije to što ima lošu opoziciju".

„Kada bi ona (opozicija) imala više ideja i predloga, i Vlada bi bolje radila. Zaista žalim što imamo lošu opoziciju, koja se bazira samo na negiranju, a ne predlaganju", rekao je Dinkić i dodao da vladajuća koalicija mora biti „mnogo samokritičnija".

On je kazao i da smatra da bi pokrajinska vlada trebalo da razmisli da sedišta nekih pokrajinskih institucija izmesti iz Novog Sada u neka druga mesta u Vojvodini.

Na pitanja novinara kako komentariše izjavu Jelka Kacina o odlasku WAC-a iz Srbije, Mlađan Dinkić kaže da se tako pričalo i da nije dobro raskinuti ugovor sa „Alpinom" za koncesiju Horgoš-Požega.

"Radovi nikada ne bi krenuli, a evo sada se radi, kao što ne bi krenula ni gradnja autoputa u zapadnoj Srbiji, pa će ipak da se gradi. Nekada i velikima treba reći „ne" ako nisu u pravu, jer je najbitnije ne deliti ljude na domaće i strane, već dobre i loše, a oni nisu bili dobri investitori", zaključio je lider G17 plus.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1210
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.