Komentara: 14
Pregleda: 4487

Mladi Subotičani provode leto radeći

28.07.2021. u 15:15h
Izvor: Subotica.com
Od prodaje sladoleda, preko lepljenja etiketa, pakovanja i slaganja robe, do rada u buticima, poslovi su koje mladi Subotičani ovo leto obavljaju preko omladinskih zadruga ne bi li na taj način zaradili za dodatni džeparac.
Mladi Subotičani provode leto radeći

Letnji raspust i pauzu između dva ispitna roka, naši mladi sugrađani svake godine rado provode radeći, pa su tako i ovog puta pokazali veliko interesovanje za različite sezonske poslove. Međutim, kako objašnjavaju iz omladinske zadruge "Ekonom", zbog aktuelne epidemiološke situacije, ni ove godine ponuda nije sjajna, pa tako imaju mnogo više onih koji žele da rade nego posla.

- Svako leto imamo mnogo zainteresovane dece, pa kad ne možemo sve da ih zaposlimo, bude nam žao. Voleli bismo kada bi se poslodavci više javljali, pogotovo u sezoni godišnjih odmora kada njihovi radnici nisu tu, a treba im neka ispomoć, ne bi bilo loše da angažuju nekog omladinca da im pomogne - kaže Natalija Đurković, administrativna radnica u omladinskoj zadruzi "Ekonom", dodajući da su najaktivniji studenti, koji rade preko cele godine, dok se tokom leta najviše javljaju srednjoškolci. - Angažujemo ih na prodaji sladoleda u kafićima i na bazenima, a najviše vole nešto da pakuju i slažu, da lepe etikete ili rade u buticima. Bude tu svašta i pretežno su to poslovi koje vole da rade jer se ne umaraju previše i mogu da izdrže osam sati bez problema.

Mladi Subotičani provode leto radećiKada je reč o motivaciji, naša sagovornica kaže da se mladi najviše javljaju jer žele da višak slobodnog vremena utroše na nešto korisno i zarade za dodatni džeparac koji, bez obzira na krizu izazvanu virusom kovid-19, koja je pogodila sve privredne grane, pokušavaju da održe na istom nivou kao i prethodnih godina.

- Trudimo se da držimo cenu od 250 dinara po satu. Bude to i niže, nekada 200, a nekada i 180 dinara, u zavisnosti od težine posla, ali ume da dođe i do 300 dinara, kod nekih težih poslova kao što je istovar - poručuje Đurković.

Uslovi članstva u omladinsku zadrugu "Ekonom" se ni ove godine nisu menjali, pa je tako učenicima potrebno da pribave potvrdu iz škole i ličnu kartu ili saglasnost roditelja ukoliko su maloletni, studentima su potrebni indeks i lična karta, a nezaposlenima do 30 godina je dovoljna samo lična karta. Članarina u visini od 500 dinara naplaćuje im se tek od prve zarade i važi do kraja kalendarske godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4487
Povezane teme

mladi

poslovi

sezonski poslovi

omladinska zadruga

privremeni poslovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.