Komentara: 2
Pregleda: 1699

Mišljenje građana o kvalitetu javnih usluga

22.09.2017. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike, organizovali su juče u Donjem Tavankutu akciju u okviru nacionalne kampanje "JA u centru pažnje", na kojoj su razgovorali sa građanima o njihovom iskustvu i mišljenju o kvalitetu javnih usluga. Povratne informacije građana, koristiće se za izradu predloga zasnovanih na činjenicama, koja nadležna ministarstva i institucije mogu da koriste u cilju poboljšanja javnih usluga.
Mišljenje građana o kvalitetu javnih usluga

Građani su izneli svoje utiske o radu Domova zdravlja, izradi ličnih dokumenata u SUP-u, upisu u vrtiće i osnovne škole, i drugih javnih usluga.

Stanovnici Tavankuta ističu da je osoblje u Domu zdravlja ljubazno i profesionalno, ali su izrazili potrebu za dečijim dispanzerom, koji je zatvoren, kao i ginekolog. Navode da usluge laboratorije i  stomatologa mogu koristiti samo jednom nedeljno. Na izradu zdravstvenih kartica, većina je čekala po nekoliko meseci, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo dugim čekanjem prilikom usluge izdavanja ličnih dokumenata na šalterima SUP-a.  

Mišljenje građana o kvalitetu javnih usluga

Rezultate istraživanja građani će moći videti na portalu www.mojauprava.rs, a na istom portalu građani koji nisu učestvovali u istraživanju mogu izneti svoje mišljenje.

Kampanja “JA u centru pažnje” je deo projekta "Partnerstvom do dobre JAvne uprave" koji se sprovodi s ciljem poboljšanja kvaliteta javnih usluga, finansiranih novcem poreskih obveznika, a koji se realizuje u 12 opština i gradova u Srbiji, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, američke vladine agencije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1699
Povezane teme

anketa

tavankut

evropski pokret

javna uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.