Komentara: 0
Pregleda: 4435

Mirko Bajić o poslovnim prostorima

13.05.2011. u 12:14h
Izvor: RTV Yueco
Mirko Bajić o poslovnim prostorima

Povodom informacije da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo Republičkom javnom pravobranilaštvu, odeljenju u Subotici da ispita na koji način je otuđena republička imovina, kao i imovina građana Subotice u proteklih 15 godina, reagovao je i Mirko Bajić.

Na jučerašnjoj press konferenciji, Bajić je novinarima podelio kopije dokumenata za koje tvrdi da opisuju postupak otuđenja imovine republike Srbije u korist Prve preduzetničke banke, koje iznosi javno kako bi, kako kaže, pomogao Republičkom javnom pravobranilaštvu.

U prvom dokumentu stoji da na osnovu dugogodišnjeg prava korišćenja Opština Subotica prenosi pravo korišćenja nekretnina na adresi Lenjinov park 3 u korist Prve preduzetničke banke na osnovu dugogodišnjeg prava korišćenja. Sledeći dokument predstavlja rešenje Izvršnog odbora Subotica o brisanju iz evidencije fonda poslovnog prostora opštine Subotica 11 poslovnih prostora sa obrazloženjem da se već duže vreme ne koriste kao poslovni prostori zbog prenamene. Naredni dokument predstavlja rešenje Opštinskog suda kojim se na osnovu overene izjave Opštine Subotica uknjižuje pravo korišćenja poslovnih prostora na adresi Lenjinov park 3 u korist Prve preduzetničke banke Beograd. Sledeći dokument predstavlja dopunu prethodnog, gde se uz termin “korišćenje” dodaje I termin “raspolaganje”.

Uz sve ovo Bajić je novinarima podelio i listove o vlasništvu koji potvrđuju prethodne dokumente. Bajić nije zadovoljan dinamikom procesa i zaključuje da je najava ispitivanja postupka otuđenja samo još jedna u nizu “dimnih zavesa”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4435

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

mirko bajić

imovina subotice

imovina građana subotice

opština subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.