Komentara: 1
Pregleda: 4035

Mirjana Novković dobitnica prestižne nagrade "Branka Prelević" za doprinos u oblasti sportskog novinarstva

18.02.2019. u 09:20h
Izvor: Subotica.com
Obraz sportskom novinarstvu u Subotici osvetlala je Mirjana Novković, dugogodišnji dopisnik "Sportskog žurnala" iz našeg grada, laureat priznanja „Branka Prelević“, koje dodeljuje Udruženje sportskih novinara Srbije za izuzetan doprinos u razvoju ženskog sportskog novinarstva.
Mirjana Novković dobitnica prestižne nagrade "Branka Prelević" za doprinos u oblasti sportskog novinarstva

Mirjanu su predložila Udruženja sportskih novinara iz Užica i Čačka, a žiri je prihvatio njihov predlog. Po mišljenju žirija, Mirjana Novković, koja je dopisnik “Sportskog žurnala” već 12 godina, tačno, jasno i predano izveštava sa sportskih terena iz Subotice, svakodnevno piše o sportu i sportistima sa severa Bačke od najmlađih do seniorskih timova. Naša sugrađanka prati sva sportska dešavanja i zanimljivosti u svetu sporta, a u protekloj godini s obzirom na uspehe klubova iz Subotice na međunarodnoj sceni imala je priliku da izveštava o učešću Muškog fudbalskog kluba "Spartak" u Ligi Evrope, dok ženski tim, već osmu godina za redom kao šampion Srbije redovno učestvuje u Ligi šampiona, što takođe Mirjana pomno prati.

- Veoma sam počastvovana i ponosna što sam u društvu dobitnika ovog velikog priznanja. Njeegova vrednost za mene je mnogo veća, jer su me predložile i izabrale moje kolege novinari o na tome im se mnogo zahvaljujem – kaže Mirjana za naš sajt. - U svakom poslu čovek teži da bude dobar, najbolji, a jednog dana kada za taj rad i trud dođe priznanje u vidu neke nagrade, shvati da je na dobrom putu i da sve što je uradio neko zna da ceni i vrednuje.  Žao mi je samo što osoba koja me je usmerila na ovaj put i bila moj učitelj, nažalost nije sa nama. Pokojni čika Ivica Kajdoči, dugogodišnji sportski novinar, pre svega me je naučio kako ojačati i  opstati u večitoj borbi. Sigurna sam da bi bio veoma ponosan zbog ovog priznanja. Mene lično ovo priznanje obavezuje da radim još više, da se trudim i budem mnogo bolja u ovom poslu.

Mirjana Novković dobitnica prestižne nagrade "Branka Prelević" za doprinos u oblasti sportskog novinarstva

Nagrade, po njenim rečima, možda ne bi bilo, da nema ljudi sa kojima svakodnevno sarađuje.

- Nije lako biti u ovom poslu, ali uz dobru saradnju sa sportistima, ljudima iz sveta sporta može uvek lepo da se radi. Oni su tu da nižu uspehe, a mi da ih ispratimo, hvalimo, a po nekad i kritikujemo – dodaje Mirjana. - Zahvalna sam sportistima, svojim kolegama, sportskim radnicima, a posebno Predragu Sariću, Branku Đuriću, Branku Spasojeviću iz redakcija Sportskog žurnala, čiji sam dopisnik, i sajtu Subotica.com sa kojim uspešno sarađujem duži niz godina. Veliku zahvalnost dugujem i ljudima iz mog kolektiva gde sam stalno zaposlena.

Sa ponosom možemo da kažemo da je pravo bogatstvo sarađivati sa osobom takvih ljudskih kvaliteta i takvog sportskog znanja. Naša koleginica Mirka, kako je od milošte zovu svi koji je znaju, je oduvek bila pravi profesionalac, uzoran novinar i marljiv saradnik. Čestitamo joj od srca i želimo joj još mnogo ovakvih priznanja u dugoj karijeri.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4035
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.