Komentara: 13
Pregleda: 5909

Miris pečenog kestenja širi se gradom

20.10.2017. u 15:04h
Izvor: TV Subotica
Miris jedne od omiljenih jesenjih poslastica, ovih dana širi se ulicama našeg grada. Ljubitelji pečenog kestenja, dobro znaju mesta na kojima ga mogu kupiti i koriste svaku priliku da se zaslade ovom vrstom orašastih plodova.
Miris pečenog kestenja širi se gradom

Pre nekoliko nedelja, počela je sezona pečenog kestenja. Iako se ova jesenja poslastica može pripremati i u kućnoj radinosti, odnosno peći u rerni, našim sugrađanima je, kako kažu, draže da ih kupe na ulici, ali isključivo od provereno dobrih prodavaca. U svakom slučaju, jesen ne mogu zamisliti bez ovog koštunjavog voća.

- Ne mogu da zamislim jesen bez pečenog kestenja. Uvek kupujem od prodavaca, jer su ukusniji i drugačije se peku nego kod kuće - kaže jedna sugrađanka.

- Uvek ih je bilo i uvek sam ih voleo. Obično ih kupujem, jer ih nikada nisam pekao, i to jednom nedeljno - dodaje naš sugrađanin.

Da pečenje kestenja nije lako, objašnjava jedan od prodavaca, koji se ovim poslom bavi duže od tri decenije. Tajna je, dodaje, u kvalitetnoj robi, ali i dugogodišnjem iskustvu.

- Makedonski kesten je prepoznatljiv po tome što se lakše čisti, ima tanku koru, i za razliku od drugih je slađi. Tajna pečenja je u dugom radu i iskustvu, zato što različito kestenje ne može da se peče na istoj vatri. Ako je sitan, treba da se peče na nešto bržoj vatri jer brzo izgori, a ako je malo krupniji, onda treba sporije da se peče - kaže Naser Sinani, vlasnik Semenkare.

Iako je prodaja pečenog kestenja opala u poslednjih nekoliko godina, naš sagovornik dodaje, uvek se nađu oni koji ne mogu da mu odole. Za litar gotovog proizvoda, treba izdvojiti 400 dinara, a ljubitelji ove poslastice moći će u njoj da uživaju još narednih mesec dana, koliko će se prodavati na ulicama našeg grada.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5909
Povezane teme

jesen u subotici

pečeno kestenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.