Komentara: 24
Pregleda: 7429
Foto

Ministar prosvete u poseti Subotici

06.09.2017. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević sastao se sa gradonačelnikom, Bogdanom Labanom u Gradskoj kući, kako bi razgovarali o  mogućnostima za formiranje Centra za usavršavanje nastavnika u Subotici.  U okviru posete, ministar je  obišao i radove na renoviranju Osnovne škole „Sonja Marinković“.
Ministar prosvete u poseti Subotici

Subotica bi, prema rečima ministra Šarčevića, mogla postati jedan od centara za promociju nauke, rad sa mladim talentima i usavršavanju prosvetnih radnika.

- Sutra je na Vladi set zakona, odnosno nacrta koji ulazi u skupštinu i gde, između ostalog, imamo potpuno nova zakonska rešenja za reformu obrazovanja, koja će podrazumevati silne obuke ljudi. U tim obukama želimo da iskoristimo znanje koje ova škola ima, njihovih nastavnika i svih naših kolega, koji su do sada već prošli mnoge obuke. Oni će biti treneri, ali to neće biti volonterski, nego profesionalno. Želimo da upravo Centri obave tu veliku ulogu, jer nama je na redu obuka od skoro 80 hiljada ljudi - poručio je ministar Mladen Šarčević.

Ministar prosvete u poseti Subotici

Gradonačelnik Bogdan Laban podsetio je da su  samo u ovoj godini, vlada Srbije i Pokrajinska vlada uložile više stotina miliona dinara u oblast obrazovanja u Subotici, dodajući  da to nije bio slučaj u prethodne dve decenije.

- Više stotina miliona dinara je vlada Republike Srbije i vlada AP Vojvodine uložila ove godine u Suboticu, u obrazovanje, a to se nije desilo u poslednjih gotovo dve decenije. Veoma smo zahvalni što možemo našim đacima da pružimo ovakve uslove, da našim nastavnicima dignemo jednu lestvicu boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja. Smatram da svi zajedno, kao zajednica, možemo mnogo da uradimo na tome - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik.

Renoviranje OŠ "Sonja Marinković"

Ministar prosvete u poseti Subotici

Jedna od najvažnijih investicija u ovoj oblasti u Subotici je renoviranje Osnovne škole „Sonja Marinković“. Vrednost radova, koji obuhvataju renoviranje fasade, učionica, kancelarija i hodnika, je oko 48 miliona dinara.

- Kao škola ušli smo u program obnove i to je  vrlo pozitivno i  dobro. Nadamo se da će i druge škole krenuti ovim putem. Republika je uložila velika novčana sredstva da bi naša Škola danas izgledala ovako kako izgleda. Radovi nisu gotovi, predstoji nam da tokom septembra završimo radove na fiskulturnoj sali, a onda ćemo sve kompletirati i nastaviti da radimo dalje na radost naše dece i roditelja. Voleli bismo da nastavimo ovako dobru saradnju sa Gradom i Republikom - rekao je Pajica Bašić, direktor Škole „Sonja Marinković“.

Ministar prosvete u poseti Subotici

Prilikom posete ministra Subotici, dogovorena je i saradnja sa kompanijom „Univereksport“ na formiranju mini edukativnog centra u oblasti preduzetništva.

Fotografije možete pogledati u 2 povezana foto albuma, u nastavku.

Izvor: Subotica.com

Poseta ministra Mladena Šarčevića

Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića Poseta ministra Mladena Šarčevića
Pogledaj ostale fotografije

Prijem za ministra Mladena Šarčevića

Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića Prijem za ministra Mladena Šarčevića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 7429
Povezane teme

bogdan laban

mladen šarčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.