• Pregleda: 1612

Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zajedno sa šefom kabineta Markom Popadićem, pomoćnicom Anom Langović i Spomenkom Simović, ispred Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, posetio je u subotu Hemijsko-tehnološku školu. Ova značajna i nesvakidašnja poseta, predstavljala je podršku školi, za čiju rekonstrukciju je Vlada Republike Srbije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obezbedila čak 156 miliona dinara.

– Voleli bismo  da su gosti iz Ministarstva zadovoljni posetom, a mislimo da jesu s obzirom na to da imamo čime da se pohvalimo i šta da pokažemo, kao što su uspesi učenika, saradnja sa privredom, afirmacija preduzetništva, proširene delatnosti škole – istakao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole, dodajući da je 156 miliona, koliko je Vlada Republike Srbije uložila u rekonstrukciju školske zgrade, ubedljivo najviše izdvojenih sredstava za jednu školu u Srbiji.

Vest o poseti našla se i na stranicama zvaničnog sajta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde je, između ostalog, istaknuto da zgrada Hemijsko-tehnološke škole predstavlja kulturnu baštinu od izuzetnog značaja, te sredstva za kompletnu rekonstrukciju predstavljaju jednu od najvrednijih investicija u obrazovanje. Sredstava su namenjena adaptaciji, sanaciji i restauraciji fasade, unutrašnjeg prostora objekta i fiskulturne sale.

Radovi na rekonstrukciji su u toku, a mnogo toga je već i urađeno. Učenici koriste potpuno renoviranu fiskulturnu salu i četiri učionice. Hodnici su popločani, u nekoliko kancelarija radovi su okončani. Škola će uskoro osvanuti umivena i nova, u šta su se mogli uveriti i gosti koji su, u pratnji domaćina, obišli učionice, radionice, laboratorije, biblioteku. Šetnja je na kratko zaustavljena i u Klubu učenika, prostoriji opremljenoj udobnim nameštajem, velikim TV ekranom, kompjuterima, knjigama i društvenim igrama, koja đacima nudi kratak predah od redovnih školskih aktivnosti.

Specifičnost škole ogleda se u tome što ima registrovane proširene delatnosti u kojima se zajedno angažuju profesori stručnih predmeta i učenici praktične i nastave u bloku. Učenici ove škole redovno osvajaju medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a u školskoj 2016/2017. godini, Hemijsko-tehnološka škola u Subotici proglašena je za najbolju hemijsku školu u Republici Srbiji. Takođe, učenice ove škole, kao deo državne reprezentacije, osvojile su četvrto i šesto mesto na evropskom takmičenju "Velika nagrada hemije", istaknuto je na sajtu Ministarstva.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Овца за шишање Odgovori
А, јел' накачили ВОЂИНУ слику, као симбол "државности"?
suboticanin Odgovori
Ja da sam direktor skole, ne bi ga pustio unutra!!!!
Goca
Zato i nisi direktor!!!
AlwaysUltra Odgovori
Neka fasadu obavezno ofarbaju onom istom bojom bele kafe kojom se kreče ostale obnovljene fasade u Subotici zadnjih godina ( ljuštura pozorišta , muzička škola , MEŠC , zgrada poreske uprave , zgrada uprave Fidelinke kod Radijalca i još neke po gradu). Da slučajno neko ne pomisli da postoji neka druga boja u nečijim zalihama ...
subotičanin Odgovori
Red je bio da se izvrši adaptacija ovako lepe zgrade bez obzira kojoj nameni služi.
Neki "PAMETNJAKOVIĆI" su ušli u tako veliki projekat izgradnje pozorišta umesto da su pare usmerene u adaptaciju takvih zgrada kao što je ova u užem i širem centru grada. Lepota Subotice došla bi do punog sjaja.
Samo istina Odgovori
Lopovi,kada cete izgraditi salu za fizicko Osnovnoj skoli ,,Duro Salaj,,???Dzej,pardon Ivanisevic je javno obecao ,od silnog preletanja slagao po obicaju,lopovi pokradose donacije!!!
Realan Odgovori
A deca sve gluplja. Na odgovorne drugarice i drugove.
andrea Odgovori
I šta sad? Ništa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.