Komentara: 8
Pregleda: 2782

Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

18.12.2017. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zajedno sa šefom kabineta Markom Popadićem, pomoćnicom Anom Langović i Spomenkom Simović, ispred Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, posetio je u subotu Hemijsko-tehnološku školu. Ova značajna i nesvakidašnja poseta, predstavljala je podršku školi, za čiju rekonstrukciju je Vlada Republike Srbije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obezbedila čak 156 miliona dinara.

– Voleli bismo  da su gosti iz Ministarstva zadovoljni posetom, a mislimo da jesu s obzirom na to da imamo čime da se pohvalimo i šta da pokažemo, kao što su uspesi učenika, saradnja sa privredom, afirmacija preduzetništva, proširene delatnosti škole – istakao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole, dodajući da je 156 miliona, koliko je Vlada Republike Srbije uložila u rekonstrukciju školske zgrade, ubedljivo najviše izdvojenih sredstava za jednu školu u Srbiji.

Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

Vest o poseti našla se i na stranicama zvaničnog sajta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde je, između ostalog, istaknuto da zgrada Hemijsko-tehnološke škole predstavlja kulturnu baštinu od izuzetnog značaja, te sredstva za kompletnu rekonstrukciju predstavljaju jednu od najvrednijih investicija u obrazovanje. Sredstava su namenjena adaptaciji, sanaciji i restauraciji fasade, unutrašnjeg prostora objekta i fiskulturne sale.

Radovi na rekonstrukciji su u toku, a mnogo toga je već i urađeno. Učenici koriste potpuno renoviranu fiskulturnu salu i četiri učionice. Hodnici su popločani, u nekoliko kancelarija radovi su okončani. Škola će uskoro osvanuti umivena i nova, u šta su se mogli uveriti i gosti koji su, u pratnji domaćina, obišli učionice, radionice, laboratorije, biblioteku. Šetnja je na kratko zaustavljena i u Klubu učenika, prostoriji opremljenoj udobnim nameštajem, velikim TV ekranom, kompjuterima, knjigama i društvenim igrama, koja đacima nudi kratak predah od redovnih školskih aktivnosti.

Ministar prosvete posetio Hemijsko-tehnološku školu

Specifičnost škole ogleda se u tome što ima registrovane proširene delatnosti u kojima se zajedno angažuju profesori stručnih predmeta i učenici praktične i nastave u bloku. Učenici ove škole redovno osvajaju medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a u školskoj 2016/2017. godini, Hemijsko-tehnološka škola u Subotici proglašena je za najbolju hemijsku školu u Republici Srbiji. Takođe, učenice ove škole, kao deo državne reprezentacije, osvojile su četvrto i šesto mesto na evropskom takmičenju "Velika nagrada hemije", istaknuto je na sajtu Ministarstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2782
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

nikola matković

mladen šarčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.