Komentara: 0
Pregleda: 1261

Ministar i gradonačelnik na misi

26.12.2008. u 13:42h
<p>Vi&scaron;e od polovine građana Subotice juče je proslavilo najveći hri&scaron;ćanski praznik Božić, koji po gregorijanskom kalendaru slave vernici katoličke, evangeličke i reformatske crkve. U svim subotičkim crkvama održane su praznične mise, a po običaju najveći broj vernika na božićnoj ponoćnoj misi okupio se u Velikoj katedrali, na kojoj su bili i gradonačelnik Sa&scaron;a Vučinići ministar ekologije Oliver Dulić.</p>
Ministar i gradonačelnik na misi

Božić se u Subotici tradicionalno proslavlja kao porodični praznik, kada se okuplja najšira porodica, i veliki broj onih koji su napustili grad i žive u inostranstvu na ovaj dan dolazi da sa svojom porodicom i rodbinom provede božićne praznike.

Kako je Subotica multikonfesionalni grad, ona praktično ima dva Božića, te nije retkost da mnogi katolici za goste imaju svoje prijatelje pravoslavne vere, a zatim oni 7. januara odlaze kod njih u goste.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1261
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.