Komentara: 52
Pregleda: 10320

Ministar Đorđević i gradonačelnik Laban obišli Gerontološki centar

21.07.2020. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, razgovarao je sa gradonačelnikom Subotice i direktorom Gerontološkog centra o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj socijalno-zdravstvenoj ustanovi i narednim koracima koji treba da se preduzmu, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.
Ministar Đorđević i gradonačelnik Laban obišli Gerontološki centar

Đorđević je zajedno sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom obišao Gerontološki centar Subotica u kojem je, prema poslednjim informacijama, korona virusom zaraženo 11 štićenika i troje zaposlenih.

- Svi zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i zbrinuti su na adekvatan način. Želeo sam da se u to i lično uverim i da kroz razgovor, zajedno sa nadležnima, pronađemo najbolje načine da se situacija što pre stabilizuje i da se virus drži pod kontrolom, odnosno da se ne proširi dalje - rekao je Zoran Đorđević i dodao da je dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom dala odlične rezultate, te da veruje da će tako biti i u ovom slučaju.

Ministar Đorđević i gradonačelnik Laban obišli Gerontološki centar

On je još jednom podsetio na sve mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme i redovne dezinfekcije svih prostorija.

- Za sve eventualne poteškoće svim državnim ustanovama koje su u sistemu socijalne zaštite smo na raspolaganju u svakom momentu. Ova borba je zajednička i svi treba da damo svoj doprinos, kako bismo iz nje izašli kao pobednici. Samo na taj način uspećemo da sačuvamo živote naših građana - poručio je Đorđević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 10320

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

bogdan laban

zoran đorđević

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.