Komentara: 8
Pregleda: 4188

Ministar Dačić na graničnom prelazu Horgošu

24.01.2012. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Ministar Dačić na graničnom prelazu Horgošu

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter potpisali su sporazum o drumskoj, železničkoj i rečnoj kontroli državne granice. Na Graničnom prelazu "Horgoš" između dve zemlje potpisan je sporazum i o obrazovanju zajedničke kancelarije za vezu. Formiranje kancelarije ima za cilj suzbijanje pograničnog kriminala na zajedničkoj granici. Tu se prvenstveno misli na ilegalene prelaske, krijumčarenje vozila, narkotika i oružja.

Na graničnom prelazu Horgoš susreli su se ministri Srbije i Mađarske i potpisali sporazum o saradnji kojim se predviđa da granica sa obe stane bude čvrsta i neprobojna za ilegalne migrante, a prohodna za građane. Cilj je sa se spreči pogranični kriminal, ali i da se u vreme turističke sezone smanje gužve sa ove strane graničnog prelaza. Ministar policije Srbije, Ivica Dačić je rekao da problem sa ilegalnim migrantima nema samo naša zemlja, nego i druge države.

Mađarski ministar policije, Šandor Pinter je kolegama dao akcioni plan, po kome bi mogla da se poboljša bezbednost granice. Potpisani sporazum iće će na ratifikaciju obe vlade.

2008.godine u Srbiji je bilo 100 azilanata i kapaciteti Srbije za njihov smeštaj su bili dovoljni. Prošle godine je u našoj zemlji evidentirano oko 3000 azilanata i oko 5000 imigranata. Krajem godine treba da bude izgrađen granični prelaz Bački vinogradi-Ašothalom. Dačić je rekao da je našu granicu 2011.godine sa obe strane preško 8 miliona ljudi, od kojih su polovina stranci, a od toga broja polovina je prešla na graničnom prelazu Horgoš, što je za 4 odsto više putnika u odnosu na 2010.godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4188
Povezane teme

granični prelaz horgoš

migranti u subotici

azilanti

granični prelaz Bački Vinogradi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.