• Pregleda: 3804

Ministar Dačić na graničnom prelazu Horgošu

Ministar Dačić na graničnom prelazu Horgošu

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter potpisali su sporazum o drumskoj, železničkoj i rečnoj kontroli državne granice. Na Graničnom prelazu "Horgoš" između dve zemlje potpisan je sporazum i o obrazovanju zajedničke kancelarije za vezu. Formiranje kancelarije ima za cilj suzbijanje pograničnog kriminala na zajedničkoj granici. Tu se prvenstveno misli na ilegalene prelaske, krijumčarenje vozila, narkotika i oružja.

Na graničnom prelazu Horgoš susreli su se ministri Srbije i Mađarske i potpisali sporazum o saradnji kojim se predviđa da granica sa obe stane bude čvrsta i neprobojna za ilegalne migrante, a prohodna za građane. Cilj je sa se spreči pogranični kriminal, ali i da se u vreme turističke sezone smanje gužve sa ove strane graničnog prelaza. Ministar policije Srbije, Ivica Dačić je rekao da problem sa ilegalnim migrantima nema samo naša zemlja, nego i druge države.

Mađarski ministar policije, Šandor Pinter je kolegama dao akcioni plan, po kome bi mogla da se poboljša bezbednost granice. Potpisani sporazum iće će na ratifikaciju obe vlade.

2008.godine u Srbiji je bilo 100 azilanata i kapaciteti Srbije za njihov smeštaj su bili dovoljni. Prošle godine je u našoj zemlji evidentirano oko 3000 azilanata i oko 5000 imigranata. Krajem godine treba da bude izgrađen granični prelaz Bački vinogradi-Ašothalom. Dačić je rekao da je našu granicu 2011.godine sa obe strane preško 8 miliona ljudi, od kojih su polovina stranci, a od toga broja polovina je prešla na graničnom prelazu Horgoš, što je za 4 odsto više putnika u odnosu na 2010.godinu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
Član51406 Odgovori
Јел носио неке кофере?
udruzenje SPAS Subotica Odgovori
Sve je bilo dobro dok se nisu lesevi poceli pojavljivati.....previse je leseva ...koferi su sad u drugom planu.
ma da Odgovori
Dosao covek da zapleni koju bocu viskija i da Sandoru objasni istoriju Kalemegdana
Član51406 Odgovori
Браћо жута!Само погледајте шта мисли о вама и о себи ваш омољени коалициони партнер:Dačić je rekao da su problemi iz 90-ih godina, 11 godina posle 5. oktobra, "gotovo isti, pa čak i veći", kao i da greške može da ispravlja samo onaj ko je svestan svojih grešaka.
Цела прича је на страници Радио-Телевизије Војводине:http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/dacic:-sps-delimicno-kriv-za-90-e_292958.html
Наравно,о коферима ни речи!
ma da Odgovori
Alo ljudi, pa sta je ovo? Jos uvek nista o bazenu???? Pa ja sam licno video da je jedan radnik uvrteo jedan saraf i nista o tome da se napise????
ma da Odgovori
e da mi je znati ko sada lupa po crvenim prsticima... pa nikako da im udovoljis
andrea Odgovori
Gde je vest o bazenu , baš mi fali. neću ni da čitam ništa dok ne bude neka vest o bazenu , znate o onome što se gradi na prozivci. vidim da i drugima fali .
Ceca Odgovori
@andrea - ako ti baš toliko jako nedostaju vesti o Dulićevom bazenu da ne možeš već spavati u nedostatku istih onda slobodno pogledaj interna informativna glasila DS-a kao što je recimo sajt sumedija.rs ili još bolje preslitaj Subotičke Novine i sve će ti biti jasno u vezi žutaća.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.