• Pregleda: 6067

Miloš Čodanović najbolji u Vojvodini i Srbiji u bacanju kugle

Na atletskom prvenstvu Vojvodine za slepe i slabovide održanom krajem juna u Zrenjaninu 26-ogodišnji Subotičanin Miloš Čodanović osvojio je zlatnu medalju, a par dana kasnije i najsjajniju na republičkom.
Miloš Čodanović najbolji u Vojvodini i Srbiji u bacanju kugle

Fantastičnom sportskom uspehu koji je Miloš ostvario na Prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu u konkurenciji 11 takmičara iz cele Srbije važno je spomenuti i treće mesto na Državnom prvenstvu koje je održano par dana kasnije u Kragujevcu, a na kojem je mladi Subotičanin još jednom pokazao svoje šampionske kvalitete i odbranio titulu najboljeg, ovaj put u kategoriji B2, u konkurenciji trinaest bacača kugle.

Što se tiče ambicija za neka buduća takmičenja Miloš ističe da bi želeo da nastupi na Olimpijadi, kao i na evropskim takmičenjima kako bi pokazao da ima kvalitet za najviše domete i u konkurenciji evropskih i svetskih bacača kugle. Za te ciljeve potrebno je ispuniti određene norme, ali Miloš je na pravom putu i vrlo je motivisan da to i učini.

Po rečima Čodanovića do ovog uspeha je došlo jer je Atletski klub "Spartak" nedavno počeo da sarađuje sa Savezom slepih i slabovidih u Subotici, a posebnu zahvalnost duguje treneru Šandoru Sekeljiju.

Miloš se zahvalio i sponzorima koji su mu pomogli da učestvuje na ovim takmičenjima i izrazio je nadu da će mu, između ostalih, i grad nastaviti pomagati da ostvari svoje snove i nastupi na velikim međunarodnim takmičenjima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
jimmyplus Odgovori
Bravo Miloše, tvoj uspeh mi je drag, i radujem se tome. Nadam se da ćeš od sad redovno trenirati i da ćeš postići lepe rezultate i na evropskom nivou.
Ovo je samo tvoja slava, verujem da se uz tebe neće proslaviti i neko ko ničim ne doprinosi, da populacija slepih i slabodidih osoba u Subotici dobijaju mesto i položaj koi im pripada.
Dule Odgovori
Bravo momče!! Samo napred u ostvarivanju svojih snova!
Nadam se da će ti sportska karijera potrajati još dovoljno dugo da budeš doe još barem dve olimpijade!
SREĆNO!
Nikola Odgovori
Uvel volim da procitam ovako lepe vesti i uspehe nasih sugradkana. Neka je sa srecom
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.