Komentara: 9
Pregleda: 4801

Milionima menjaju zatvor

04.09.2014. u 18:26h
Izvor: Radio Subotica
Po principu odlaganja krvičnog gonjenja–oportuniteta koji se primenjuje u krivičnom zakonodavstvu tako što se počinionicima lakših krivičnih dela daje mogućnost da uplate odredjeni novčani iznos, u Subotici je proteklih godina prikupljeno 15 do 16 miliona dinara godišnje, rekao je Osnovni javni tužilac Branislav Rankov za Radio Suboticu.
Milionima menjaju zatvor

Uz isplatu štete oštećenima, taj iznos dostiže i do 28 miliona dinara godišnje. Sredstava su po proceni tužilaštva donirana institucijama zdravstva i socijalne zaštite, specijalnim školama i udruženima osoba sa invalisitetom.

Prema rečima Rankova poslednje četiri godine primene ovog instituta do 33 posto zaprimljenih predmeta se rešava na ovaj način u Subotici, što je i najviši procenat na nivou Srbije u primeni alternativih krivičnih sankcija: oportuniteta, rada u javnom interesu i kućnog zatvora.

Poslednja četiri meseca uplata sredstava je centralizovana, tako da će odluke o dodeli sredstava krajnjim korisnicima biti na republičkim organima.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4801
Povezane teme

zatvor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.