• Pregleda: 4803

Milioni za smeštaj migranata

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, posetio je danas Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".
Milioni za smeštaj migranata

Tom prilikom sastao se sa šefom Predstavništva UNHCR–a za Srbiju Eduardom Arboledom. Osnovni razlog današnje posete je razgovor o deci sa statusom migranata.

Predstavljena je i mogućnost donacije Kolevci putem Vlade Švajcarske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država u iznosu od oko 100 hiljada eura radi proširenja kapaciteta za prihvat maloletnih migrantkinja bez roditeljskog staranja.

Kada je ova ustanova u pitanju, u planu je i izgradnja lifta, i kako Ivanišević kaže, nada se da će Ministarstvo odgovoriti zahtevu Kolevke, i da će oko 2 miliona dinara za ove potrebe uskoro biti uplaćeno.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

16
Slavko Odgovori
Dali je Ivanišević prešao kod Rasima ili Kod Vulina? Kada će to dase zna?
Bogutovac Odgovori
Sto znaci, nakon toga Ivanisevic kupuje novi, veci stan.
Koni2012 Odgovori
Konacno neke lepe vesti za tu jadnu decu.Prelaze hiljade kilometara.
amater Odgovori
Ivanišević svoj posao radi stručno, savesno i uspešno.
Stranačko opredeljenje nije struka, je li tako, Slavko?
Neša (Glodur) Odgovori
Srbija će biti skladište neobrazovanih, nestručnih i konfliktima sklonih ljudi koji su drugima višak i svi će oni imati veća prava od naših državljana.
uvek u pravu Odgovori
Svakome dajte samo poslušnim građanima nemojte ni slučajno.
Pametnjaković Odgovori
@Slavko
"Dali je Ivanišević prešao kod Rasima ili Kod Vulina? Kada će to dase zna?"

Onda kada se sigurno bude znalo gde je bolje i isplativije.
komsija Odgovori
@@kakav ljajic ,presa je u lgb.
lela Odgovori
Dokle vise ovog coveka !? Otvara LIFT u Kolevci, zgrada ima ukupno jedan sprat.Izgleda da je dobio zadatak da svecano presece crvenu vrpcu, uzas, mislia sam da od goreg nema gore, ali ovo, nema reci!
lela Odgovori
Koliko Vama treba vremena da objavite komentar, posle 1546 pregleda, treba da ima poslath bar 10% komentar
miklos Odgovori
Taj će preći i kod crnog đavola samo da je u vlasti.
Vaspitač Odgovori
@lela ima sprat gde se nalaze deca koja su u potpunosti nepokretna,NE pričaj ništa ako nemaš pojma
Safet Odgovori
@nesa glodac zasto ne mozes das zivis pored afganistanaca i iracana??? Kad ostali mogu da zive pored madjara i hrvata zasto bi pravio razliku izmedju ljudi...
I madjari rvati srbi, bunjevci (srbi) su nekad dosli na ove prostore ili ti spadas u one koje je bog prve stvorio bas na ovim prostorima vec prvih dana???
Ili si dosao sa africkog kontinenta pre vise iljada godina a raspolazes pravo na ovu teritoriju??
Neša (Glodur) Odgovori
@lela @Vaspitač

Isto su subotički malograđani negativno komentarisali ugradnju lifta u bolnici za takođe samo jedan novoizgrađeni sprat ambulanti. Nikom od njih nije palo na pamet da je on koristan nepokretnima i slabo pokretnima. Međutim, kako to kod nas obično biva, nikada ništa ne uradimo kako valja. Tako da se taj lift često kvari a nema ni obaveštenja ni putokaza da uopšte postoji i gde se nalazi pa nepokretni i slabo pokretni skoro da ga i ne koriste!
Neša (Glodur) Odgovori
@Safet

Način izražavanja i stepen pismenosti koji je očit iz Vašeg korišćenja tastature ukazuju da nivo obrazovanja i informisanosti koje posedujete ne može da pojmi šta se dešava kod nas i u svetu. Da li ste ikada bili u npr. čekaonici nekee državne ambulante u Vašoj "lepoj" i "ponosnoj" Subotici i Srbiji pa Vam se desilo da PREKO REDA prime pripadnika jedne nacije samo zato što ima poseban status zaštićen nekom evropskom ili međunarodnom odlukom a što se vidi po dokumentima koje prilažu? Da li ste se osetili diskriminisano što nas (ostale) tretiraju kao krpe a prema njima se odnose sa izrazitro vidljivom razlikom u ponašanju?

Kada to budete shvatili znaćete o čemu pišem. Do tada gledajte Parove, Farmu, Paparaco lov, Bulevar, Pink, RTS, B92 (samozvanu) Prvu "srpsku" televiziju, Vučićeve beskrajno ciklične konferencije za novinare i obećanja koja nikada neće biti ispunjena...

Prosto Vam zavidim što ne shvatate gde ste. Vama je, za razliku od drugih, bar lepo!

U Srbiji prosto boli kada niste glupi i zatucani a od vas to oni koji je vode očekuju!

A to što me oslovljavate sa "glodač" iako mi je deo nicka "Glodur" Vaša je sramota a ne moja.
safet Odgovori
imao sam prilike da zivim u eu necu da imenujem, i mogu da kazem da tamo nema nikake diskriminacije prema nikome, svi imaju ista prava. tamo se ne gleda po boji koze niti po nacionalnosti dok se ovde samo to gleda! sramota!
izvini procito sam glodac nisam znao da je godur. a sta ti to znaci godur?
ne pratim tv i ne zanima me politika dok vidim vi ste izuzetno politicki orjentisani, i pratite sve te televizije i novinarske intervjue. mani se politike covece vidis da ti ne ide, osmeh na lice.
uh sto volim ove pismene, obrazzovane sto znaju da pisu po gramatici i sto ispravljaju druge, vi ste najbolji definitivno od svih botova koje srecem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.